Lévai bronzmeccses, már „csak” két lépésre Párizstól

Krasznai Bence (Isztambul)Krasznai Bence (Isztambul)
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 12:45
null
Lévai Zoltán bronzmecces Isztambulban (Fotó: Wrestlingpodiumradio)
A kötöttfogású 77 kilogrammos Lévai Zoltán két győzelmet aratott az Isztambulban zajló olimpiai világkvalifikációs verseny vigaszágán, ezzel bejutott a péntek délutáni bronzcsatába, amelyen ha nyer, szőnyegre léphet az súlycsoport megmaradt egy kvótájáért.

Egyetlen magyar kötöttfogásúként a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltán (77 kg) maradt versenyben az isztambuli világkvalifikációs versenyen. Annak ismeretében lépett szőnyegre a Basaksehir Ifjúsági és Sportközpontban, hogy négy mérkőzésen kell diadalmaskodnia az olimpiai kvóta megszerzéséért – három siker szükséges a bronzéremhez, ezzel együtt ahhoz, hogy a másik ág harmadik helyezettjével összemérhesse a tudását a Párizsba szóló repülőjegyért.  

A feladat pontosan annyira nehéz és megterhelő, mint amilyennek hangzik... A péntek délelőtti programban kicsit ingerült, ám magabiztos birkózással utasította maga mögé technikai tussal (9:0) a spanyol Marcos Sánchez-Silvát, majd az U23-as Eb-ötödik Paulius Galkinast is maga mögé utasította, ezzel kiharcolta, hogy magyar idő szerint 16 óra magasságában a harmadik helyért szőnyegre lépjen az Ázsia-bajnoki harmadik kínai Zsuj Liu ellen. Ha sikerrel veszi az akadályt, jöhet a kvótameccs! 

BIRKÓZÁS  
OLIMPIAI VILÁGKVALIFIKÁCIÓS VERSENY, ISZTAMBUL  
Péntek 
Kötöttfogás. Vigaszág: Lévai Zoltán–Sánchez-Silva (spanyol) 9:0. Lévai–Galkinas 3:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik