„Aki valaha futballozott, tudja, hogy mit érzek most” – Manuel Neuer a Real Madrid elleni hibájáról

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 09:40
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Manuel Neuer bakija sokba került a Bayern Münchennek (Fotó: Getty Image)
Mint ismert, a Real Madrid Joselu hajrában szerzett két góljának köszönhetően 2–1-re legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája elődöntőjében, és bejutott a londoni döntőbe. A madridiak egyenlítő gólja Manuel Neuer hatalmas hibája után esett, miután a világbajnok német kapus nem tudta megfogni Viníciuis Júnior középre tartó lövését, a melléről pont Joselu elé pattant a labda, aki nem hibázott. A lefújás után az amúgy számos bravúrt bemutató Neuer elmondta véleményét a Bernabéu-stadionban történtekről.

„Bárki, aki valaha is futballozott, tudja, hogy mit érzek most – mondta el a lefújás után Manuel Neuer, aki a 88. percben elkövetett hatalmas hibájáig rengeteg bravúrt bemutatott, és vitathatatlanul a mezőny legjobbja volt. – Fontos lépést tettünk London felé, már a döntőben éreztük magunkat, és most nem találom a szavakat. Az, hogy a végjátékban kiestünk, miután a nyolcvanötödik percben még egy-nullára vezettünk, rendkívül keserű érzés. Őszintének kell lennem: arra számítottam, hogy a labda egy kicsit másfelé, inkább a mellkasom környékére érkezik. Nem gondoltam arra, hogy lesz egy kis bucka a pályán, ahol felpattan a labda, ez megnehezítette a dolgomat. Joselu aztán gyorsabban ért oda, már nehéz lett volna megállítani. Kegyetlen volt.”

A katalán sajtó egyébként Neuer hibája apropóján rögvest a lefújás után csokorba gyűjtötte azokat a kapusokat, akik az elmúlt néhány évben sorsdöntő – és egyben emlékezetes – hibát követtek el a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában: Manuel Neuer olyan kapusokhoz csatlakozott, mint Alisson Becker (Liverpool), Sven Ulreich (Bayern München), Loris Karius (Liverpool), Gianluigi Donnarumma (PSG) és Édouard Mendy (Chelsea). Veretes névsor, de nem túl dicsőséges rang a klub tagjának lenni...

Oliver Kahnt már meg sem említi gyűjtésében az El Mundo Deportivo: a legendás német kapus még 2004-ben követett el hasonló hibát a Real Madrid ellen, akkor a BL-nyolcaddöntő első meccsén ugyancsak 1–0-ra vezetett a Bayern München, amikor Roberto Carlos középre tartó, nem túl veszélyes szabadrúgása kijött a kapusról, és Ronaldo lesipuskás módjára bevágta a kipattanót. Ez döntő hibának bizonyult, a Bayern ugyanis kikapott és kiesett a madridi visszavágón. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik