A Liverpool hivatalosan is bejelentette Arne Slot érkezését

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 18:08
Fotó: liverpoolfc.com
Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) érdekelt Liverpool FC a hivatalos honlapján jelentette be új vezetőedzője, Arne Slot érkezését.

 

A bajnoki idényt bronzérmesként záró „vörösök” nem vártak sokáig azután, hogy elbúcsúztatták Jürgen Kloppot, másnap be is jelentették a Feyenoordtól megszerzett edző érkezését. A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató klub közlése szerint Slot hivatalosan június elsején áll munkába, továbbá ő lett a klubtörténelem első holland szakvezetője. 

A 45 esztendős Slot az elmúlt három idényben kiemelkedő munkát végzett a rotterdami gárdánál, amellyel 2023-ban holland bajnok lett, illetve kétszer választották meg a holland élvonal (Eredivisie) legjobb edzőjének. A holland tréner szerődésének hosszát a liverpooliak nem hozták nyilvánosságra, de Fabrizio Romano értesülései szerint Slot hároméves kontraktust írt alá a hatszoros BL-győztessel.

„Nem volt könnyű döntés, hogy becsukjam magam mögött az ajtót egy olyan klubnál, amelynél annyi nagyszerű pillanatot éltem át. De sportemberként nehéz lett volna figyelmen kívül hagyni azt a lehetőséget, hogy vezetőedző legyek a Premier League-ben, ráadásul a világ egyik legnagyobb klubjánál” – fogalmazott a Feyenoord honlapján Slot, aki csapata agresszív, támadó szellemű futballjával hívta fel magára a Liverpool figyelmét.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik