NBA: kiütéssel nyert Bostonban a Cavs, Oklahomában egyenlített a Mavs

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 06:52
Luka Doncicék Oklahoma Cityben egyenlítették ki a Thunder elleni párharcot (Fotó: Getty Images)
A jóval esélytelenebbnek számító Cleveland Cavaliers a Boston Celtics vendégeként, a Dallas Mavericks pedig az Oklahoma City Thunder otthonában egyenlített az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) negyeddöntős párharcában.

Hiába a csodálatos alapszakasz, a Cleveland Cavaliers megmutatta vendéglátójának, a Boston Celticsnek, hogy a rájátszás más kávéház.

A kulcsjátékosát, Kristaps Porzingist nélkülöző Celtics ugyanis hiába vezetett az első félidő nagyobb részében, a nagyszünet után Donovan Mitchellék átvették az irányítást és a harmadik, illetve a negyedik negyedet egyaránt 12 ponttal nyerve arattak kiütéses, 118–94-es idegenbeli sikert, 1–1-re módosítva a párharc állását.

A Porzingis nélküli Celticsben hiába jutott 25 pontig Jayson Tatum és 19-ig Jaylen Brown, a Cavsben a 29 pontja mellett hét lepattanóval és nyolc assziszttal záró Donovan Mitchell mellett Caris LeVert (21–6–3) és Evan Mobley (21–10–5) is eljutott legalább 20 pontig, de Darius Garland (14), Isaac Okoro (12) és Max Strus (12) is 10 felett zárt.

A játéknap másik mérkőzése sem hozott sokkal több izgalmat, a Dallas Mavericks ugyanis úgy tudott nyerni 119–110-re az Oklahoma City Thunder vendégeként, hogy a hazaiak csak a harmadik negyed elején tudtak vezetni egy rövid ideig, a mérkőzés többi részében a texasiak végig kézben tartották az állást és az is belefért, hogy Kyrie Irving nem a pontokat, hanem az asszisztokat szórta, ugyanis kilenc pont és három lepattanó mellett osztott ki 11 gólpasszt. Az OKC-ben hiába hozta a már-már szokásos 30 körüli pontját Shai Gilgeous-Alexander, aki még 12 lepattanót is leszedett nyolc assziszt mellett, és hiába jutott Jalen Williams is 20 pontig, a Dallasban Luka Doncic 29 pontos, 10 lepattanós, hét asszisztos teljesítményéhez felért P.J. Washington, aki 29–11–4-es mérleggel zárt.

A Mavericks pedig 1–1-ről várhatja a párharc két dallasi meccsét.

Érdemes megemlíteni Chet Holmgren első negyed végén dobott dudaszós kosarát is.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 94–118
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 110–119
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik