Háromszor nyerhetett volna, de elbukott a Giants

Vágólapra másolva!
2005.11.28. 12:47
Címkék
Karrierje második leggyengébb teljesítményét nyújtotta Tom Brady, a New England Patriots irányítója a Kansas City Chiefs ellen az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság, az NFL 12. játékhetének vasárnapi mérkőzésén. A nap vesztese mégsem ő, hanem a New York Giants rúgója, Jay Feely, aki háromszor nyerhette volna meg a Seattle Seahawks elleni meccset csapatának, és mindháromszor felsült.
Jay Feely (hátul) megszégyenülten oldalog el szarvashibája után, míg csapattársa, Jeff Feagles nem hisz a szemének
Jay Feely (hátul) megszégyenülten oldalog el szarvashibája után, míg csapattársa, Jeff Feagles nem hisz a szemének
Jay Feely (hátul) megszégyenülten oldalog el szarvashibája után, míg csapattársa, Jeff Feagles nem hisz a szemének
Jay Feely (hátul) megszégyenülten oldalog el szarvashibája után, míg csapattársa, Jeff Feagles nem hisz a szemének
A Nemzeti-főcsoportot immár 9-2-vel vezető Seattle a Giants elleni meccs nagy részében nem tudta kibontakoztatni remek futójátékát, pontatlanul passzolt és figyelmetlenül védekezett, de a New York tizenhat szabálytalanságának és egy pár jól sikerült drive-nak köszönhetően szerzett azért három touchdownt. Az Óriásoknál a 24 esztendős quarterback, Eli Manning remekül oszotgatott, Tiki Barber pedig 151 yardot futott, így másodpercekkel a meccs vége előtt a 21-13-as hátrányból egyenlítő Giants mezőnygólt rúghatott a győzelemért.

Jött Jay Feeley, és 40 yardról – mellérúgta. A csapattársak hitetlenkedve néztek, de aztán nyeltek egyet és mentek a hosszabbításra. A Seahawks megkapta a labdát, elvesztette, jöhettek újra a new yorkiak. És jöhetett Feely, 54 yardról – ez rövid lett. Megint a Seahawks, megint nem jutottak semeddig, megint a Giants, megint Feely – 45 yard. "Ingyen odaadom valakinek a házamat, ha ezt is kihagyja" – közölte Tiki Barber. Feely ezt mellé is rúgta és rövid is lett… A Seahawks viszont elvergődött mezőnygólig a következő kísérletből, és ők nem hibáztak: harmadszorra, nagy kelletlenül behúzták az ajándék-meccset.

"Sajnálom, hogy cserbenhagytalak benneteket" – mondta a szerencsétlen kicker az öltözőben társainak, mielőtt bárki bármit szólhatott volna. "Tudom, hogy csapatjáték, meg minden, de ha rám vár a feladat, és lehetőségem van megnyerni a meccset a csapatomnak, élnem kell vele. Főleg ha két jó lehetőségem is van." Antonio Pearce linebacker azért védelmébe vette Feely-t: "Jay három vagy négy meccset hozott már nekünk, ő az én haverom."

Tom Bradynek is voltak nehéz percei
Tom Bradynek is voltak nehéz percei

Tom Brady is sok meccset hozott már a New England Patriotsnak, a Kansas City ellenit azonban nem fogja felírni a kéménybe korommal. A kiváló irányítót ugyanis folyamatosan nyomás alatt tartotta a Chiefs védelme, és négy interceptiont kényszerítettek ki belőle. A safety Greg Wesley például három passzt is leszedett – de megmondta jóelőre. "Azt kérdeztem tőle, hány labdát szedsz nekünk, öreg? Azt válaszolta, hármat" – mesélte Tony Gonzalez, a Chiefs tight endje a meccs után. Ami pedig Bradyt illeti, az első tíz meccsen csak hat interceptiont dobott, tegnap azonban semmi nem sikerült neki. "Nehéz nap volt. Túl magasan dobtam a labdákat" – közölte. A Patriots így is 6-5-re áll, de nem lesz könnyű dolga, ha a playoffba akar kerülni.

Említést kell még tenni a Houston-St. Louis találkozóról, amelyen az eddig mindössze egy győzelmet jegyző Texans a félidőben 24-3-ra vezetett, mégis ki tudott kapni, miután a Rams az utolsó 26 másodpercben tíz pontot csinált, és a hosszabbításban is eredményes volt.

A 12. játékhét eredményei

Baltimore - Cincinnati 29-42
Carolina - Buffalo 13-9
Chicago - Tampa Bay 13-10
Cleveland - Minnesota 12-24
New England - Kansas City 16-26
San Diego - Washington 23-17 - h. u.
San Francisco - Tennessee 22-33
St. Louis - Houston 33-27
Jacksonville - Arizona 24-17
Miami - Oakland 33-21
Green Bay - Philadelphia 14-19
N.Y. Giants - Seattle 21-24 - h. u.
New Orleans - N.Y. Jets 21-19
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik