2. Bundesliga: a HSV nyerte a hamburgi derbit, s elnapolta a St. Pauli feljutását

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 20:38
Glatzel fejese döntött (Fotó: Imago Images)

 

A mindig paprikás hangulatú városi rangadó a hírnevéhez méltó „előjátékot” kapott, miután a játékosok már a bemelegítés közben tömegjelenetet produkáltak. A mérkőzés mindkét fél számára kulcsfontosságú volt: a HSV-nak nyernie kellett, hogy megőrizze matematikai esélyét az osztályozót jelentő dobogós helyre, míg a St. Pauli úgy vágott neki a találkozónak, hogy a Volksparkstadion bevétele feljutást ér a barna mezes gárdának.

Az első félidőben a Németh Andrást a kispadra nevező hazaiaknak állt a zászló, a házi gólkirály Glatzel be is vette a St. Pauli kapuját, de a szabályosnak tűnő gólt szabálytalanság címén érvénytelenítette a játékvezető (VIDEÓ ITT). Néhány perccel később Königsdörffer juttathatta volna előnyhöz a HSV-t, de éles szögből leadott lövése a bal oldali kapufát találta el.

A fordulás után visszaesett a játék színvonala, majd a 64. ismét felforrtak az indulatok: a balról érkező ívelés után Königsdörffer az ötösre fejelte a labdát, amely a felugró Poreba hátáról a kapuba pattant (VIDEÓ ITT). A játékvezető elsőre megadta a gólt, majd videózás után úgy ítélte meg, hogy a gólszerző lengyel szabálytalankodott a kapussal szemben – maradt a 0–0. A folytatásban tovább nyomott Steffen Baumgart csapata, amely egy szabadrúgás után a keresztlécet is megdöngette, majd a 85. percben már érvényes gólt ünnepelhetett, Muheim 85. percben elvégzett szögletéből Robert Glatzel (ki más?) bólintott a kapuba (VIDEÓ ITT). 

A hátralevő időben még Reis kihagyott tizenegyese is belefért a hazai csapatnak, amely így belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba – ezzel együtt a HSV sorsa nincs a saját kezében, hiszen két forduló alatt négypontos hátrányt kellene ledolgoznia a Nürnberget 3–1-re megverő Düsseldorffal szemben. Ezzel szemben a St. Pauli egy hét múlva kivívhatja az élvonalbeli tagságot a szinte biztosan búcsúzó, utolsó Osnabrück ellen.

A magyar válogatott Németh András a 93. percben lépett pályára csereként.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
32. FORDULÓ
Hamburg–St. Pauli 1–0 (Glatzel 85.)
Kiállítva: Szaliakasz (St. Pauli, 90+7.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik