Az utolsó fordulóra edzőt cserélt a szlovákiai élvonalban maradásért küzdő kassai futballcsapat

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 17:52
Geri Gergely (Fotó: FC Kosice)
Geri Gergely irányítja a kassai labdarúgócsapatot a szlovákiai élvonalbeli bajnokság (Niké Liga) utolsó fordulójában, amelyben a bennmaradás lesz a tét – derült ki hétfőn a magyar többségi tulajdonban lévő FC Kassa hivatalos honlapjáról.

 

A kassai csapat elvesztette a legutóbbi három bajnoki mérkőzését, és az utolsó előtti helyen áll a bennmaradásért zajló rájátszásban. A vezetőség abban reménykedik, hogy az új szakvezető új impulzust hoz, és a közvetlen rivális – hárompontos előnyben lévő – Zemplín Mihalovce szombati legyőzésével sikerül megúszni az osztályozót. (Az utolsó helyen biztosan a Zlaté Moravce végez.)

A korábban rövid ideig a DVTK-t is edző, Kassán az akadémia szakmai igazgatójaként dolgozó Geri Gergely már a negyedik szakvezető a klub élén ebben az idényben: Anton Soltis és Miroslav Sovic után ifjabb Ján Kozák volt a vezetőedző – egészen hétfőig.

„A sorozatban elszenvedett három vereség és az utolsó mérkőzés képe alapján hoztuk azt a döntést, hogy változtatni kell valamit, a csapatnak új impulzusra van szüksége. Geri Gergőt nem kell bemutatni, hiszen nyár óta a Kassai Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, de korábban több helyen is megfordult vezetőedzőként, így naprakész a Niké Liga történéseivel kapcsolatban. Nem könnyíti meg az új vezetőedző dolgát, hogy éppen egy vírus söpör végig a csapaton: a hétfői edzést ezért nem is tudtuk megtartani” – kommentálta a döntést Farkas Balázs, az FC Kassa sportigazgatója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik