„Kicsit számítottam a meghívóra, nem szerveztem nyaralást” – Kata Mihály a Sportrádiónak

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.05.14. 16:27
Kata Mihály remélte, hogy kap meghívót Marco Rossitól (Fotó: Koncz Márton)
Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kijelölte 26 tagú Európa-bajnoki keretét. Ebben helyet kapott az MTK 22 éves csapatkapitánya, Kata Mihály is, aki a Sportrádiónak nyilatkozott a kerethirdetés után.

 

„Gondoltam az Európa-bajnokságra, nem foglaltam le nyaralást, reméltem, hogy kapok meghívót, és így is lett – mondta Kata Mihály. – Pár napja már tudtam róla, nyilván nagyon örültem neki.”

„A válogatottban más a feladatom, mint az MTK-nál. Már csak azért is, mert az MTK-ban csapatkapitány vagyok, a válogatottban meg egyelőre csak epizódszerepeket kaptam. Emellett más játékrendszerben, más felfogásban játszunk, de azért nem teljesen, mert vannak benne hasonló elemek.”

„Az Eb-n jó lenne biztos továbbjutó helyen végezni. A német válogatott mellett két olyan csapat az ellenfelünk, amely európai szinten is stabilnak számítanak. Biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, de a csapat megmutatta, hogy bárkit meg tud verni. Ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy esélyesebbek lennénk Svájcnál. Nagyon szoros csoportra számítok, ki-ki meccsekkel.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik