Elhibázott büntető a kupadöntőn, mesternégyes és egy megfejtés, mit hozott édesapjától Varga Barnabás

Vágólapra másolva!
2024.05.18. 10:07
Varga Barnabás (Fotó: Koncz Márton)
A Csisztu Sport Cast legújabb epizódjában a hazai labdarúgóélet egyik leggólerősebb játékosát, a sokáig kallódó, ma stabil válogatott fejelőzsenit, Varga Barnabást ismerhetjük meg közelebbről. A médianyilvánosságot általában kerülő futballista ez alkalommal kivételt tett és szakmai élete legérdekesebb fejezeteibe is bepillantást engedett mind a Ferencváros népligeti otthonában, mind pedig egy kellemes ebéd során, amelynél menedzsere, az őt valójában felfedező Paunoch Péter is csatlakozott hozzá.

 

A néhány éve még az osztrák ötödosztályban kallódó Varga elmesélte, mit tapasztalt, amikor a Ferencváros játékosa lett. „Rögtön az első-második napon már nagyon befogadó volt mindenki. Úgyhogy azt gondolom, hogy az öltöző teljesen rendben van. Ez tényleg egy család, ahogy jövünk ki edzeni, találkozunk itt más sportágak képviselőivel, nem is akármilyenekkel!” – beszélt a zöld-fehér családról Varga Barnabás.

Szóba kerül persze, hogy a tavalyi gólkirály vajon hogyan kerülhette el az edzők, futballszakemberek figyelmét ilyen hosszú éveken keresztül és Paunoch Péter, Barnabás menedzsere rámutat erre is a velük készült videóban: „Barni alapvetően későn érő típus. Tehát el tudom képzelni, hogy azért nem látták benne a potenciált az utánpótlás-korosztályban, mert alapvetően kisebb volt, mint a többiek. Ontotta a gólokat, de azért az utánpótlásunkban az egy tendencia, hogy a magasabb, erősebb gyerekeket favorizálják, mert ott is eredménykényszer van.”

Persze az is szóba került, ki hogyan magyarázza a „Varga Barna-jelenséget”, mert ahhoz nem fér kétség, hogy felbukkanásával az utóbbi évek legnagyobb meglepetését szerezte a magyar élvonalban. Paunoch így látja mindezt: „Amikor Gyirmóton játszott, az NB I is kvázi álomkategória volt. Amikor az NB I-be került, senki nem gondolta volna, hogy a második évében gólkirály és az év játékosa lesz. Amikor a Ferencváros leigazolta, rengetegen fanyalogtak. Azt mondták, hogy ezt a lécet már tényleg le fogja verni. A Fradi az nem Paks, a Fradiban nem fog játszani. Most sokan mondják, hogy jó, jó a Barni, de hát ez a magyar bajnokság. De ha elkerülne egy komolyabb bajnokságba!...”

Az alapvetően nem túl közlékeny játékos nagyon sokat mesél, mit hozott otthonról, mit örökölt az édesapjától és mit gondol az izgulásról, vagy a nyomásról.

Mindez részleteiben is kiderül a Csisztu Sport Cast vasárnap 11.00-kor kezdődő legújabb epizódjából, amelyből itt, csak az nso-n egy exkluzív részletet láthatnak.  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik