Eb 2024: Tah és Schlotterbeck az első két bejelentett német kerettag

Vágólapra másolva!
2024.05.13. 14:22
VfL Bochum 1848 v Bayer 04 Leverkusen - Bundesliga
Jonathan Tahnak remek idénye volt a Leverkusenben (Fotó: Getty Images)
Vasárnap Nico Schlotterbecket, a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund védőjét, hétfőn pedig Jonathan Tah-t, a bajnoki címet már megnyerő Bayer Leverkusen hátvédjét mutatták be hivatalosan mint a hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő német válogatott bő keretének tagját.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő Nationalelf szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann csütörtökön hozza majd nyilvánosságra a teljes névsort, de a német szövetség (DFB) előzetesen közli néhány futballista nevét, hogy nagyobb érdeklődést generáljon. A hivatalos bejelentésekre különböző módokon, sztárok, véleményvezérek és szurkolók közreműködésével kerül sor a közösségi médiában vagy a televíziós adásokban.

Vasárnap este Schlotterbecket az ARD televízió esti híradójában nevezték meg, Tah keretbe kerülését pedig a közösségi médiában jelentette be a DFB egy népszerű véleményvezér közreműködésével.

A 28 éves Tah 23-szor szerepelt már a német válogatottban, és a mostani idényben meghatározó játékosa az 50 mérkőzés óta veretlen, Bundesliga-győztes, illetve Német Kupa- és Európa-liga döntős Leverkusennek. A 24 éves és 11-szeres válogatott Schlotterbeck először került be a bő keretbe Nagelsmann tavaly őszi kinevezése óta.

A német válogatott június 3-án Ukrajnával, június 7-én pedig Görögországgal játszik felkészülési mérkőzést. Az Eb-n a június 14-i nyitó mérkőzésen Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A-csoportban.

Julian Nagelsmann-nak június 7-én kell megneveznie azt a 26 játékost, akire az Eb-n is számít.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik