Verstappen zárt az élen; Leclerc értékes időt vesztett Miamiban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 18:14
Verstappen a leggyorsabb az egyetlen szabadedzésen Miamiban (Fotó: AFP)
Max Verstappen (Red Bull) zárt az élen a Formula–1-es Miami Nagydíj szabadedzésén. A holland mögött Oscar Piastri (McLaren) és Carlos Sainz Jr. (Ferrari) következett, míg az első ötös sorát George Russell (Mercedes) és Lance Stroll (Aston Martin) egészítette ki.

 

A Formula–1 mezőnye Sanghaj után Florida felé vette az irányt, ahol újabb sprinthétvégét rendeznek. Az idény hatodik állomására egyes csapatok frissítésekkel készültek, az egyik legnagyobb fejlesztési csomagot a konstruktőri tabellán harmadik McLaren hozta el, amely az autó elejét újította meg.

A kevés rendelkezésre álló felkészülési idő tükrében mezőny nem meglepő módon szinte azonnal birtokba vette a pályát, amint zöldre váltott a bokszutca végi lámpa. Az  első etapok ugyanakkor nem tarthattak túl sokáig, alig tíz perc elteltével ugyanis piros zászlóval meg kellett szakítani a tréninget. A kényszerleállást Charles Leclerc idézte elő, aki a 16-os kanyarnál hibázott a Ferrarival, és keresztbe állt az aszfaltcsíkon. Noha a monacói eleinte próbálta menetirányba állítani a Scuderiát, a csapat rövidesen rászólt, hogy túlmelegedett a kuplungja, és arra kérte, szálljon ki a versenygépből, mert ilyen körülmények mellett nem tudta volna visszaforgatni a kocsit. A versenyző a kis hiba miatt így értékes időt vesztett, és szinte vakon lesz kénytelen nekivágni a sprintidőmérőnek.

Ami az eredményeket illeti, az első próbálkozások után Sergio Pérez 1:29.632-es idővel vezetett, őt Lewis Hamilton és George Russell követte, míg az első ötöst Carlos Sainz Jr., illetve Esteban Ocon zárta, miközben a többször is hibázó Max Verstappen a tizenötödik pozíciót foglalta el a másik Red Bull-lal.

Bár a holland egészen az utolsó másodpercekig a mezőny hátsó felében foglalt helyet, az ő elsőségével zárult a gyakorlás. A címvédő 1:28.595-ös körrel bizonyult a leggyorsabbnak, előnye 105 ezred volt a második Oscar Piastri előtt, majd Sainz, Russell és Lance Stroll egészítette ki az első ötöst. A hatodik Pérez lett, míg az első tízes sorát Hamilton, Cunoda Juki, Ocon, valamint Pierre Gasly zárta.

Folytatás 22 óra 30 perckor a sprintidőmérővel.
 

 

 

3. MIAMI NAGYDÍJ
Május 3., PÉNTEK
Szabadedzés1. Verstappen 1:28.595
Sprintidőmérő22.30–23.14
Május 4., SZOMBAT
Sprintfutam18.00–19.00
Időmérő22.00–23.00
Május 5., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.326 km) rajtja:22.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Emilia-romagnai Nagydíj, ImolaMájus 19., 15.00
Monacói Nagydíj, Monte-CarloMájus 26., 15.00
Kanadai Nagydíj, MontrealJúnius 9., 20.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik