Sportmászás: Tusnády Nimród a 44. helyről várja a folytatást

Vágólapra másolva!
2024.05.16. 13:35
Tusnády Nimródnak (pirosban) nagyot kellene javulnia a továbbjutáshoz (Fotó: OQS)
Tusnády Nimród a 44. helyen áll az ügyességi mászás (boulder) után a sportmászók összetett versenyében, a városi sportágak olimpiai selejtezőjének első állomásán, Sanghajban.

A 20 éves magyar mászó a lehetséges 25-ből az első pályán 9.6 pontot szerzett, a másodikon pont nélkül maradt, majd a harmadikon 4.9-et, a negyediken pedig kereken 5-öt gyűjtött és 19.5-ös összesített teljesítményével két ellenfelét előzte meg – a viadal eredményközlő oldala alapján.

A mezőny pénteken a nehézségi mászáson (lead) méri össze tudását, majd az első húsz jut tovább a szombati elődöntőbe. A finálét vasárnap rendezik.

A csütörtöki versenyben a dél-koreai Li Doh Jun vezet, aki három útvonalon végigment, egyen hamarabb lesett és 84.9 pontot szerzett. A 20. helyezettnek 44.3 pontja van.

A városi sportágak sanghaji olimpiai kvalifikációján további három magyar – BMX freestyle-ban Kempf Zoltán, breaktáncban Szarvák Csenge és Lobontiu Menotti Noris – szerepel. A BMX-esek pénteken a breaktáncosok szombaton kezdenek.

A kvalifikáció második, egyben utolsó versenyének június 20. és 23. között budapesti Ludovika Campus ad otthont.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik