NBA: kiütötte a Bucksot a Pacers, drámai csatában ment tovább Philadelphiában a Knicks

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 07:15
Jalen Brunsonék Philadelphiában ejtették ki a 76erst (Fotó: Getty Images)
Kiütéses győzelemmel nyerte meg a Milwaukee Bucks elleni párharcát hazai pályán az Indiana Pacers, míg a New York Knicks kiélezett végjáték után elért idegenbeli sikerrel zárta le a Philadelphia 76ers elleni párharcát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

Kiváló csapatteljesítménnyel és kiütéses, 120–98-as sikerrel ejtette ki az Indiana a Janisz Adetokunbót (Giannis Antetokoumpo) elveszítő Milwaukee Bucksot. 

A párharc hatodik meccsén a vendéglátó Pacers az első negyed közepén vette át az irányítást, hogy aztán a mérkőzés végéig ki se engedje azt a kezéből és zárja le egy meglepően könnyed győzelemmel a párharcot.

A Bucksban hiába jutott Damian Lillard 28 pontig és Brook Lopez, illetve Bobby Portis 20-20 pontig (utóbbi még 15 lepattanóig), a hazaiak remekül elosztották egymás között a feladatokat és a pontokat: Obi Toppin 21, T.J. McConnell 20, Pascal Siakam 19, Tyrese Haliburton 17, Aron Nesmith 15 és Andrew Nembhard 14 pontjával pedig a Pacers 4–2-es sikerrel jutott negyeddöntőbe.

Jóval több izgalmat hozott a játéknap másik párharca, hiszen a Philadelphia 76ers hazai pályán küzdhetett az „életben maradásért” a New York Knicks ellen. Aztán Joel Embiidék a mérkőzés elején ennek nem sok jelét mutatták, ugyanis a vendégek 33–11-re léptek el. De hogy mennyire akarták a szépítést a hazaiak, azt jól mutatja, hogy még a nagyszünet előtt fordítani tudtak.

Innentől kezdve szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyedik negyedben viszont sokba került a hazaiaknak, hogy nyolc ponttal elengedték a Knickset, hiába tették izgalmassá a hajrát, nem tudták kiharcolni a hosszabbítást és 118–115-ös vereséggel búcsúztak.

Pedig nem Joel Embiiden múlt a Sixers sikere, a tavalyi MVP 39 pontig, 13 lepattanóig jutott, de a túloldalon így is túlszárnyalta őt a 41 pontja mellett 12 asszisztot kiosztó Jalen Brunson.

A negyeddöntőben a New York Knicks az Indiana Pacersszel csap össze.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉSEK
Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 120–98
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 az Indiana javára
Philadelphia 76ers–New York Knicks 115–118
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a New York javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik