Street workout gyakorlatok – 5. rész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 09:04
Magosi Zsombor, a BioTechUSA szponzorált Men's Physique versenyzője több sportágban is bizonyította tehetségét a karatétól kezdve a testépítésen át a jelenleg űzött funkcionális edzésig. A street workout manapság egyre divatosabb a fiatalok körében, főleg jó időben – a szabadtéri parkokban felépített eszközök teszik ezt lehetővé. Nincsenek súlyok, csak a saját testsúlyunk jelenti a terhelést, bebizonyítva, hogy nemcsak edzőteremben és edzőgépekkel lehet remek fizikumot kialakítani. Videó sorozatunkban Zsombor segítségével olyan street workout alapgyakorlatokat mutatunk be, amelyeket érdemes begyakorolni és megtanulni. Ha ezeket elsajátítottuk, akkor már igazán jó erőszinttel rendelkezünk. A gyakorlatokat Nagy Dóra, a BioTechUSA edzés és táplálkozás szakértője állította össze és koordinálta.

A sorozat korábbi részeit ITT,ITT,ITT és ITT tudjátok megnézni.

A sorozat befejező részében néhány érdekes gyakorlatot gyűjtöttünk össze. Ezek között egy kezdő és egy haladó szintű sportoló is talál kihívást jelentő, felsőtestet erősítő gyakorlatot. A core izmokat minden gyakorlatnál alaposan megeddzük!

1. Lábleengedés talajon

Ezt a gyakorlatot edzőteremben is gyakran látni, ahogy padon végzik, de talajon is kivitelezhető, ha valaki rendelkezik a megfelelő alapokkal. Kifejezetten haladó szintű gyakorlat, aminél nagyon fontos a tökéletes technikai elsajátítás, mert ha nem vagytok elég erősek, könnyen sérülést szenvedhettek! Rendkívül erősen edzi a törzsizmokat, így aki már nem tud kihívást jelentő core gyakorlatot kitalálni, annak ajánljuk kipróbálásra!


2. Húzódzkodás fogásváltással


Remek dinamikus gyakorlat, amely ebben az irányban erősíti az ízületeket, így előkészíthetjük hasonló dinamikus gyakorlatokra mind a csuklót, mind a könyököt, vagy a vállízületet. Mindezek mellett erősíti az alkart és a törzsizmokat is.


3. Félkézállásban nyomás


Remek felkészítő gyakorlat a kézállásban nyomáshoz és súlyzó nélkül is tudjuk edzeni a vállizmokat. Kezdők is bátran kipróbálhatják, csak az erőszintünknek megfelelő mélységig engedjük be magunkat! A félkézállásban nyomás akkor ideális, ha a lábunk és a törzsünk között derékszög van, és addig leengedjük magunkat, amíg a fejünk a talajhoz ér!


4. Kézállás korláton


Haladók és a kézállást talajon már biztosan végzők számára remek gyakorlat, ha nem félünk a magasságtól! Ha az erőkézállás talajon már megy, a lendületvétellel sem kell bíbelődni. A korlát kínálta fogás könnyebbé teszi az egyensúlyozást, így a talajnál is egyszerűbb lesz a megtartás!

Jó gyakorlást és edzés kívánunk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik