Vízi Eb: szerb henger 11 ezer néző előtt

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2016.01.10. 22:08
null
A szerbek nem aprózták el a nyitányt (Fotó: Somlóvári Dávid)
A szerb férfi vízilabda-válogatott 13-6-ra legyőzte Horvátországot a belgrádi vízilabda Eb csoportmérkőzésén. A találkozó 1-0-s horvát vezetésig volt szoros.

Van, ami változik és van, ami nem. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a szerbek továbbra is egy lépéssel a többiek előtt járnak. Vagy kettővel, na jó, legyen az három...

Ezt vasárnap este 11 ezer néző előtt bizonyították ismét, a vízbe ugrással ugyanis nagyjából el is dőlt a horvátok elleni rangadójuk. Persze a rangadó szó használata a végeredmény tudatában erősen kérdéses. De most ez jutott az eszünkbe.

A horvátok egyedül Andelo Setka góljának örülhettek, amivel a második percben még 1–0-ra vezettek. Természetesen utoljára a találkozón. Erre a gólra négy szerb válasz érkezett sorozatban, ami el is döntötte az összecsapást. Összehasonlításképp: a horvátok a negyedik negyedben jutottak el eddig. A szerbek ekkor már tizenháromnál tartottak...

A hazaiak olyan nemes egyszerűséggel szerezték újabb és újabb góljaikat, mintha csak a bemelegítő medencében gyakoroltak volna, üres kapura. Dusna Mandics és Sztefan Mitrovics is olyan szépen dőlt el a lövéseknél, hogy azt fel lehetne venni videóra, és stílustanulmányt kellene készíteni belőlük.

A találkozó nagyjából a harmadik negyed elejére – amikor 7–3-ról 11–3-ra növelte tovább előnyét a szerb csapat – vált gálameccsé hazai részről. A végén már fütyülni is derogált a hazai közönségnek a horvát támadásoknál – pedig addig osztották az ellent rendesen. Kivéve persze Antonio Petkovic ötméteresénél a találkozó végén, amit két perc alatt végezhetett csak el a horvát játékos. Ekkor egy utolsó nagy füttykoncertre csak összeállt a népes hazai tábor.

Hogy aztán vastapssal búcsúztassák el kedvenceiket. Az aranyérem szempontjából nem biztos, hogy izgalmas Eb elé nézünk.

VÍZILABDA EB
FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Horvátország–Szerbia 6–13 (1–3, 2–4, 1–5, 2–1)
KORÁBBAN
Franciaország-Málta 17–7
(3–0, 7–4, 5–1, 2–2)
A-CSOPORT
Spanyolország-Szlovákia 13–4
(4–0, 6–2, 2–1, 1–1)
Montenegró-Hollandia 13–6 (5–0, 3–1, 3–2, 2–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik