SOMLÓVÁRI DÁVID (BELGRÁD) 2016.01.20 13:03 Frissítve: 2016.01.20 13:33

Vízi Eb: olyan nemzet lehetünk, mint semelyik másik

A magyar lehet az egyetlen nemzet, amelynek női és férficsapata is a legjobb négy közé kerül a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon. Gangl Edinával, női válogatottunk remek formában védő kapusával azonban nemcsak a franciák elleni negyeddöntőről (15.45-kor kezd a csapat), hanem nagyobb célokról is beszélgettünk.

 

Gangl Edinát csak az olimpiai kvalifikáció teszi felszabadulttá (Fotó: NS-archív)

„Nem mondom, hogy elkapott minket a felszabadultság érzése. Természetesen örültünk, hogy nyertünk az oroszok ellen. Ha vége lesz az Európa-bajnokságnak úgy, hogy jó eredményt érünk el, akkor leszünk csak felszabadultak. Ha kvalifikáljuk magunkat az olimpiára” – mondta a legendás Tasmajdan uszodában bemelegítés közben Gangl Edina, a magyar válogatott kapusa.

Aki esetleg nem ismerné a kvalifikációs rendszert, itt megnézheti. Azt azonban az egyszerűség kedvéért eláruljuk, hogy közvetlenül Belgrádból csak a végső győztes jut ki Rióba.

„Igen, bízunk benne, hogy így lesz, azért jöttünk, hogy ezt a célt teljesítsük. Teljesen mindegy, hogy mostantól kivel játszunk, három mérkőzést kell megnyernünk” – tette hozzá Gangl, amikor megemlítettük, hogy bizony aranyéremre lesz szükség az olimpiára kijutáshoz. Természetesen ezt ő is tudta.

A háromból az első győzelem nem ígérkezik túl nehéznek. A mai negyeddöntőben Franciaország lesz a mieink ellenfele. Legutóbb tíz góllal vertük meg őket. A cél igazából az lehet a mai mérkőzésen, hogy tovább tökéletesítsük a játékunkat.

„Mindig van hová fejlődni, nem játszottunk hibátlanul, az első három negyed ugyan nagyon jó volt az oroszok ellen, de az utolsó játékrészt el kell felejteni. Az Európa-bajnokság egészére elmondható, hogy javuló formát mutat a csapatunk. Bízom benne, hogy a legjobbunkat a döntőben tudjuk megmutatni.”

„Nem szabad nekem sem kihagyni, mint tettem azt az oroszok elleni meccs utolsó negyedében. Kellenek azok a jó védések, mint előtte az egész meccsen, emellett még egy-két bravúrt kell hozzátennem a következő találkozókon, és akkor minden rendben lesz.”

Az pedig, hogy minden rendben legyen, égetően fontos lesz az elődöntőben a sikerhez, ott ugyanis már nem lehet könnyen verhető ellenféllel találkozni A papírforma szerint az olaszokkal játszhat majd a válogatott, Bíró Attilát arról kérdeztük, hogy őket vagy a spanyolokat szerette volna kapni?

„Nem volt ilyen kívánság. A spanyolokra kíváncsi voltam, mert kevesebbet láttam őket mostanában, és velük még nem is játszottunk, de az olaszok megérdemeltem nyertek, jobban játszottak. Ettől függetlenül megnézzük a spanyolokat is az oroszok elleni meccsen” – mondta a magyar szövetségi kapitány.

Tehát 15.45-kor a négy közé jutásért játszanak a lányok. A fiúk után rajtuk a sor, hogy bejussanak az elődöntőbe.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD – SZERDAI PROGRAM
FÉRFIAK
  9.00: a 13–16. helyért, Málta–Szlovákia
10.30: a 9–12. helyért, Románia–Németország
18.45: az 5–8. helyért, Spanyolország–Oroszország
20.15: elődöntő, Szerbia–Görögország
NŐK, NEGYEDDÖNTŐ
12.00: Olaszország–Görögország
13.30: Hollandia–Németország
15.45: MAGYARORSZÁG–Franciaország (Tv: M4 Sport)
17.15: Spanyolország–Oroszország

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.01.26 00:06:43

Vízilabda Eb 2016 SOMLÓVÁRI DÁVID

A jól sikerült Eb után a cél az olimpia. Hogyan teljesített, miben léphet előre a férfiválogatottunk?

2016.01.25 11:17:44

Vízilabda Eb 2016 Rác Benedek Balázs

„Nem örülünk a harmadik helynek, de a játék képe alapján határozottak és meggyőzőek voltunk.”

2016.01.24 23:06:23

Vízilabda Eb 2016 SOMLÓVÁRI DÁVID

Egyéni célok félretéve, hihetetlen fejlődési ív, kiegyensúlyozottság és Bíró Attila. A siker kulcsai.

2016.01.23 17:11:56

Vízilabda Eb 2016 nemzetisport.hu

Montenegró sokáig vezetett. A házigazdák a negyedik negyedben jutottak először előnyhöz.

2016.01.23 13:30:52

Vízilabda Eb 2016 S. D.

Az orosz hölgy mindenhol ott van, kedvenc őrült szerbiai fotós kollégánk állandóan őt hajszolja.