SOMLÓVÁRI DÁVID (BELGRÁD) 2016.01.12 18:06 Frissítve: 2016.01.12 21:21

Vízi Eb: „Lélektani előnyben vagyunk az oroszokkal szemben”

Bujka Barbara, a magyar női vízilabda-válogatott centere szerint az, hogy két negyed alatt csak három gólt kaptak a görögök elleni meccsen, az azt jelenti, hogy jól működött a védekezés. Sikerült felépítenie magát a csapatnak a hollandok elleni csúfos vereség után.

Kisteleki Hannáék felálltak a hollandok elleni zakó után (Fotó: MTI)

 

„Kemény munkával megnyertük a meccset, a holland zakó után fel kellett valahogy építeni magunkat, ez sikerült. Jó játékkal, jó védekezéssel nyertünk. Remélem, hogy meccsről meccsre egyre jobbak leszünk” – mondta Bujka Barbara.

Ezúttal minden klappolt a magyarok játékában, Bíró Attila szövetségi kapitány például a nagyszünetben nem is használta ki mind az öt percet arra, hogy játékosaival beszéljen.

„Két negyed alatt három gólt kapni, az azt jelenti, hogy valamit a védekezésben jól csinálunk. Úgyhogy sok minden hozzáfűzni valója nem volt a hátsó játékunkhoz, támadásban pedig csak küzdenünk kellett. A helyzeteket belőni, azt tenni, amit addig. Sokkal előrébb tartunk, mint a holland meccsen. Na jó, ez túlzás! Egyik napról a másikra nem tudjuk megváltoztatni a dolgokat, de most jobban figyeltünk. A bírók nem favorizálták a centerjátékot, de az egyik oldalon sem. Ezzel semmi baj sincs, inkább akkor átlőttünk vagy fórból szereztünk gólt. Ugyanakkor a centerpasszokban még mindig van mit javulnunk. A mai meccsen sem voltunk ebben acélosak.”

Most hátradőlhet egy kicsit a magyar válogatott, hisz két nagyon könnyű mérkőzés következik a mieink számára. Törökország és Portugália legyőzése nem jelenthet akadályt. Előbbi például még gólt sem szerzett két találkozó alatt. Aztán az oroszokkal játszik Bíró Attila csapata. Azon a mérkőzésen dőlhet el, hogy elkerüljük-e a másik csoport két nagyon erős csapatás, Spanyolországot és Olaszországot.

„Először a két meccset meg kell nyerni, de azért lesz időnk kielemezni az oroszok játékát. Lélektani előnyben vagyunk ellenük, mert elég sokszor megvertük őket az utóbbi években.”

BÍRÓ ELÁRULTA, MI VOLT A SIKER KULCSA

„Az első félidőben csak három gólt kaptunk, ami megalapozta a mérkőzés további részét. A győzelem kulcsa a védekezésünk, a blokkok és a jó kapusteljesítmény volt. Többé-kevésbé elégedett vagyok a görög centerrel szembeni védekezésünkkel, dobott két gólt, de ennyi belefér. Tudatosan készültünk Aszimakiból, nagyon sokat videóztunk, több játékosunk játszott is vele együtt Görögországban” – mondta Bíró Attila.

„A portugálok és a törökök elleni győzelem nem lehet kérdéses, fontos, hogy a meccsek előtt és után jó edzést tartsunk. Az oroszok ellen hasonló játékkal szeretnénk nyerni, mint amit ma mutattunk” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

 

Tóth Ildikó szerint bár az eredményből simának is tűnhet a görögök elleni győzelem, a vízben nagyon meg kellett érte szenvednie a csapatnak.

„Az eredményből úgy tűnik, hogy sima volt, bent a vízben azonban egy kicsit jobban meg kellett érte harcolni. Végig uraltuk a mérkőzést, tudtuk, hogy mire számíthatunk, de így is kaptunk olyan gólokat, amik nem férnek a későbbiekben bele. Edi (Gangl Edina – a szerk,) gyakorlatilag lehúzta a rolót, s most ott álltak a blokkok is, ahol két napja még nem. Sokkal magabiztosabbá váltunk, s ebből mertünk támadni. Csapatjáték volt, vissza tudtunk nyúlni a régi önmagunkhoz, amit Miskolcon hagytunk” – mondta Tóth Ildikó.

A magyar válogatott centere az ellenfélről is beszélt, az is igaz ugyanis, hogy a görögök nem képviseltek akkora játékerőt, mint két nappal ezelőtt a hollandok.

„Náluk történt egy edzőváltás a vébéhez képest. Képesek altatni, ezúttal jól felpörögtek. Taktikailag is jobban felkészültek. Ugyanúgy tartották, hogy hét-nyolc játékosuk volt végig a vízben, ezért fel tudtuk őrölni őket fizikailag.”

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (BELGRÁD)
NŐI TORNA, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

GÖRÖGORSZÁG–MAGYARORSZÁG 6–9 (2–3, 1–2, 2–2, 1–2)
Belgrád, 100 néző. Vezette: Putnikovics (szerb), Severo (olasz)
GÖRÖGORSZÁG:
Kuvdu – Kocia, Avramidu 1, RUMPESZI 1, ASZIMAKI 2, Cukala 1, Manoliudaki. Csere: Diamantopulu, E. Plevritu 1, M. Plevritu, Hidrioti, Kszenaki
MAGYARORSZÁG: GANGL – Antal 1, Keszthelyi 1, Czigány D. 1, Bujka 1, Szücs G. 1, Kisteleki H. 1. Csere: ILLÉS A. 2, Takács O., TÓTH I. 1, Csabai, Garda
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Manoliudaki (20. p.)

A csoport további eredményei
Portugália–Oroszország 5–21
(0–6, 1–5, 1–4, 3–6)
Törökország–Hollandia 0–25 (0–8, 0–6, 0–7, 0–4)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!   

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.01.26 00:06:43

Vízilabda Eb 2016 SOMLÓVÁRI DÁVID

A jól sikerült Eb után a cél az olimpia. Hogyan teljesített, miben léphet előre a férfiválogatottunk?

2016.01.25 11:17:44

Vízilabda Eb 2016 Rác Benedek Balázs

„Nem örülünk a harmadik helynek, de a játék képe alapján határozottak és meggyőzőek voltunk.”

2016.01.24 23:06:23

Vízilabda Eb 2016 SOMLÓVÁRI DÁVID

Egyéni célok félretéve, hihetetlen fejlődési ív, kiegyensúlyozottság és Bíró Attila. A siker kulcsai.

2016.01.23 17:11:56

Vízilabda Eb 2016 nemzetisport.hu

Montenegró sokáig vezetett. A házigazdák a negyedik negyedben jutottak először előnyhöz.

2016.01.23 13:30:52

Vízilabda Eb 2016 S. D.

Az orosz hölgy mindenhol ott van, kedvenc őrült szerbiai fotós kollégánk állandóan őt hajszolja.