„Nem számítottunk arra, hogy a magyarokkal kell döntőznünk”

Vágólapra másolva!
2016.01.22. 14:49
null
A magyar válogatott az Eb végére összeállt, és visszavágna Hollandiának – Takács Orsolya (6) tíz éve már játszott döntőt Belgrádban (Fotó: MTI)
Az azonban biztos, hogy ma a medencében velünk már nem lesznek kedvesek, a csoportkörben, az első meccsünkön sem voltak azok, amikor a nagyszünetre már eldöntötték a mérkőzést, 8–3-ra vezettek.

 

Ma 20.15-kor Európa-bajnoki döntőt játszik a magyar női vízilabda-válogatott. Az ellenfél Hollandia lesz, amely a nyitó találkozón két negyed alatt elintézett minket. Azóta azonban nagyot fordult a világ Bíró Attila együttesével.

Legutóbb 2005-ben Montrealban játszott döntőt nagy tornán a női vízilabda-válogatott. Akkor az Egyesült Államok legjobbjait győzte le Faragó Tamás együttese, és lett világbajnok. Abban a csapatban már ott volt Takács Orsolya is, aki több mint tíz év elteltével ismét aranymeccset játszhat. Az Európa-bajnokságon, Belgrádban.

A szerbiai kontinensviadal végére besűrűsödtek az események, a csapat tegnapelőtt még a negyeddöntőben küzdött (dehogy küzdött, simán nyert) a franciákkal, ma pedig már a hollandok elleni fináléra készül. Tegyük hozzá, inkább fejben. Ma délelőtt ugyanis fakultatív gyakorlást vezényelt Bíró Attila szövetségi kapitány. Ennek megfelelően a csapatból mindössze hatan mentek el gyakorolni az SRC Novi Beogradba.

Bujka Barbara, Szücs Gabriella, Csabai Dóra, Gangl Edina, Kasó Orsolya és természetesen az elnyűhetetlen „Taki" gondolta úgy, hogy még mozog egy keveset a vízben az esti mérkőzés előtt.

„Nem számítottunk arra, hogy Magyarországgal kell a döntőben játszanunk, meg voltunk győződve arról, hogy Olaszország lesz az ellenfelünk. Ehhez képest megszenvedtünk az elődöntőben a spanyolokkal, s némi szerencsével jutottunk tovább. A magyarok pedig nagyon simán legyőzték az olaszokat. Az olaszokat, akik megverték korábban a spanyolokat. Szóval tényleg minden megtörténhet" – fogalmazott az uszoda előterében a holland tévé munkatársa, aki 10 órakor, a tréning „hivatalos" kezdetekor nem találta az övéit.

Nem is csoda, a hollandok sem téli alapozásra készültek a finálé napjának délelőttjén. Vivian Sevenichék 10 óra után pár perccel szállingóztak be az uszodába, 10.40 és 10.45 között pedig már vígan cappuccinóztak az uszoda büféjében. A mérhetetlenül kedves, angolul is kiválóan beszélő felszolgáló hölgyet megpróbáltuk rávenni, hogy valami könnyű lefolyású hashajtót csempésszen bele a koffeines italukba, de sajnos nem lett a cinkosunk.

„Olyan kedvesek voltak az elmúlt két hétben” – mondta.

Akkor azt írtuk, hogy a magyar csapat két és fél negyeddel később érkezett meg az Európa-bajnokságra. Most azonban láthatóan már itt van, és még egy utolsó nagy dobásra készül. Bíró Attila együttese ráadásul folyamatosan javul, egyre rövidebbek a hullámvölgyek az egyes mérkőzéseken belül. Az olaszok elleni elődöntőben talán nem is volt ilyen. Az pedig biztos, hogy a hollandok ellen nem is fér majd bele a kihagyás. Nagyon erős csapat a ma esti ellenfelünk.

Decker Ádám, a férficsapat bekkje a tegnapi, Montenegró elleni elvesztett elődöntőt követően sem felejtett el gratulálni a lányoknak a döntőbe jutáshoz, és elmondta, az egész csapat nagyon szurkol majd a lányoknak Hollandia ellen.

Meg az egész ország, hisz, ahogy írtuk, nem mindennap játszik döntőt a magyar női válogatott!

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
NŐI TORNA, ÉREMCSATÁK – PROGRAM
18.45: Bronzmérkőzés, Spanyolország–Olaszország
20.15: Döntő, MAGYARORSZÁG–Hollandia (Tv: M4 Sport)

TOVÁBBI HELYOSZTÓK
a 11. helyért, Horvátország–Törökország 12–4
a 9. helyért, Portugália–Szerbia 6–9
15.45: a 7. helyért, Németország–Franciaország
17.15: az 5. helyért, Oroszország–Görögország

FÉRFI TORNA, HELYOSZTÓK
a 15. helyért, Málta–Törökország 14–13 – ötméteresekkel
a 13. helyért, Szlovákia–Grúzia 10–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik