Vízi Eb: kezdődik! Nem tartalékolunk, beleállunk az Eb-be

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2016.01.10. 12:52
null
Bujka Barbara szerint a válogatott már az első meccsét is szeretné megnyerni (Fotó: MTI/Kovács Anikó)
Elkezdődik. Magyar szempontból rendkívül fontos mérkőzéssel indul a belgrádi Európa-bajnokság. Női válogatottunk Hollandiával találkozik. Ha győzünk, hatalmas lépést teszünk a legjobb négy közé kerülésért.

 

„Nem vettem észre, hogy valamit is tartalékoltunk volna, már az első meccsünket is szeretnénk megnyerni” – reagált Bujka Barbara arra a felvetésre, hogy esetleg a torna későbbi szakaszára időzítette volna csúcsformáját a női válogatott.

A nagy tornákon alapvetően lenne abban logika, hogy a második hétre lendül igazán játékba a csapat, de ezúttal nagyon sokat nyerhetünk a jól sikerült csoportmeccsekkel. Mert szerencsére bivalyerős hatosba kerültünk... Mielőtt a kedves olvasó hazaárulónak könyvelné el a szerzőt, mentegetőzik egy kicsit.

Merthogy az erős csoport gyengébb ellenféllel kecsegtet a keresztbejátszás során – persze csak akkor, ha Bíró Attila együttese elöl végez a saját csoportjában. Az elöl jelen esetben az első két hely valamelyikét, s ezzel nagy valószínűséggel az olasz és a spanyol válogatott elkerülését jelentené.

Mindig vidám centerünk is egyértelműen kijelentette, hogy szeretné, ha a csapat a legjobb arcát mutatná a hollandok elleni nyitó mérkőzésen, meg úgy általában végig a tornán.

„Én azt mondom, hogy az összes mérkőzésünket nyerjük meg a csoportban, bár van, aki úgy számol, hogy a három erős ellenfelünk közül elég kettőt legyőznünk."

Az első opció bekövetkezte a biztos, a másodiké a valószínű beteljesülését jelentené álmainknak.

A nagy szakmai kérdés az volt a női válogatottnál, hogy két kapusunk közül ki kezdjen a hollandok ellen. A tegnapi edzésen Kasó Orsolya védett jobban. Hogy ez azért volt-e, mert megtudta, ő játszhat a nyitó találkozón, vagy azért játszhat ő az első meccsen, mert jobban védett a tréningeken, nem tudni. És iagazából nem is számít.

Az számít csak, ami 15.15-től a vízben lesz.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG – VASÁRNAPI PROGRAM
FÉRFI TORNA, 1. FORDULÓ

A-csoport
9.30: Spanyolország–Szlovákia
18.15: Montenegró–Hollandia
B-csoport
16.45: Franciaország–Málta
20.30: Horvátország–Szerbia (Tv: M4 Sport)
NŐI TORNA, 1. FORDULÓ
A-csoport

11.00: Portugália–Görögország
12.30: Oroszország–Törökország
15.15: Hollandia–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)
Szövetségi kapitány:
Bíró Attila

A FÉRFITORNA MENETRENDJÉT ITT TALÁLJA MEG!

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik