Hajrá, Szerbia! Csak ez jár a fejünkben

Vágólapra másolva!
2016.01.17. 11:53
Minden tornának megvan a maga slágere vagy inkább slágerei. A számok, amelyeket unalomig játszanak az eseménynek otthont adó stadionban, pályán, arénában. A második hét végén azonban már lehet, hogy kevésbé tudják elviselni ezeket a műalkotásokat a folyamatosan jelenlévő sportolók, nézők, szervezők – és mi, újságírók is. Ezért gyorsan összeraktuk a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság lejátszási listáját, amíg még bírjuk idegekkel.

Jelenleg azonban még nemhogy bírjuk idegekkel, hanem élvezzük is ezeket a gyöngyszemeket. Jókedvünkhöz persze lehet, hogy az is hozzájárul, hogy válogatottjaink eddig azt nyújtják, ami elvárható volt tőlük. A női és a férficsapatunknak is megvan az esélye arra, hogy bejusson a legjobb négy közé.

Kezdjük az Európa-bajnokság himnuszával! A refrénje persze nem a szívünk csücske, de szerencsére az „Előre/hajrá, Szerbia!” kifejezés most már nem érdekel minket. Legközelebb ugyanis csak a döntőben találkozhatunk velük. Addig meg nyomulhatnak. Vigyázat, fülbemászó! A klip pedig nagyon ötletes.

Ha azt hinnék, hogy nem lehet fokozni, akkor tévednek. Anatolij Polotnyo és Fedja Karmanov olyan orosz technót hozott össze, amit nem lehet nem szeretni (igazából lehet, csak valahogy mégis szeretnénk kedvet csinálni hozzá) – pedig ketten együtt 120 évesek. A Kombank Arénában az első tíz másodpercét és a 2:00-tól 2:15-ig tartó időszakot játsszák orrvérzésig. Pedig a lírai rész is zseniális.

A páros munkásságában mélyebben is elmerülhet itt. Nekünk ez a személyes kedvencünk. A „mulatósi” országából érkezve pedig nem kérdőjelezhetjük meg ennek a művészetnek a létjogosultságát. Korda Gyuri megduplázva, technósítva.

És akkor jöjjön a korábban már említett rezesbandás muzsika. A Dejan Petrovics Bandet volt szerencsénk élőben látni/hallani, amikor az első nap az uszodában felvették ezt a remekművet. Állítólag a szerbiai kézi vb-n és Eb-n is ezt nyomták, én pedig hiszek kézilabda-szakíró kollégáimnak.



Ezek voltak a speckó, számunkra itt, Szerbiában megismert zenék, és van egy bevonulós is, amelyet csak nem tudunk megtalálni – a Shazam sem segít. Lehet, hogy később update-eljük ezt a cikket. Viszont vannak azok a most is menő, mainstream nóták, amelyek könnyű sikert hoznak.

Kezdjük a sort az amerikai Radics Gigivel, Beyoncéval, aki Naughty Boyjal állt össze: runnin' a szám refrénje és a címe is – az alkotók biztosra mentek. Gyakorlatilag a temetések kivételével mindenhol jól szól ez a szám.


Hogy a britek mennyivel fejlettebbek nálunk, mennyivel előttünk járnak kulturálisan, és alapvetően jobb emberek nálunk, annak fényes bizonyítéka, hogy náluk már a 12. szériánál tart az X-faktor. Ella Henderson a kilencedik sorozatban énekelt. Meg képletesen Belgrádban is.

Lassítsuk a ritmust! Flo Rida és közreműködő partnerei a lányok számára popsirázós, a fiúknak fejbólogatós zenét raktak össze.

Ellie Gouldingtól ezt a számot pedig rogyásig játsszák mindenhol. Pont a póló Eb maradt volna ki?

Zenei félóránk végére értünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik