Volvo-kupa: kínos kezdés, sima vereség Montenegrótól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.11. 21:44
null
Ez nem a magyar válogatott napja volt (Fotó: Földi Imre)
A magyar férfi vízilabda-válogatott kikapott Montenegrótól a vízilabda Volvo-kupa második mérkőzésén.

Ha azt mondjuk, hogy rémálomszerűen kezdődött a magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegró elleni meccse, akkor enyhén fogalmazunk. Az első negyed 3–0 oda. Gyenge kezdés, a szlovákok ellen persze könnyebben ment, Montenegró azonban klasszisokkal jobb csapat.

Egy nagy baj volt: a második negyed sem hozott változást. Ezt a játékrészt is 3–0-ra hozta az ellenfél. Különösen Vidovics játszott kiválóan, három gólt dobott az első félidőben. Mi meg nullát…

A harmadik negyedben is Montenegró talált a kapuba előbb – Vidovics negyedszer célzott pontosan. Nem kevesebb mint 18 percnek és 10 másodpercnek kellett eltelnie, mire Märcz Tamás csapata megszerezte első az gólját Decker Ádám révén. Sőt, 7–1 után 7–2-re alakult az állás Erdélyi Balázsnak köszönhetően. Sorozatban a harmadik magyar találat is megszülethetett volna, csakhogy az utolsó támadásnál hiába kért időt a kapitány, a felvázolt terv megvalósításába hiba csúszott. Legalább a negyedet 2–1-re megnyertük.

A negyedik negyed 2–2 lett (ismét Decker és Erdélyi dobott gólt), így legalább nem lett kiütés a vége.

Vasárnap Horvátország az ellenfél, a mérkőzés 11.30-kor kezdődik.

„Elég mélyről kezdtünk, nagy pofonnak indult, a meccs közepe táján felébredtünk, de annyira új ez a csapat, hogy még hosszú az út, amit be kell járnunk, hogy sokkal jobbak legyünk” – értékelt Märcz Tamás az MTI-nek.

FÉRFI VÍZILABDA, VOLVO-KUPA
2. FORDULÓ

Magyarország–Montenegró 4–9 (0–3, 0–3, 2–1, 2–2)
Tüske uszoda, 900 néző. V: Stampalija (horvát), Horváth R. (szlovákiai)
MONTENEGRÓ: SCSEPANOVICS – Vidovics, IVOVICS 1, D. Radovics, Misics, Drasko Brguljan, Banicsevics
Csere: MURISICS 4, Csucskovics, Durdics 1, Ukropina 2, Popadics 1
Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
MAGYARORSZÁG: Lévai M. – Kovács Gergő, Erdélyi 2, Bátori, Bedő, Nagy Á., Jansik D.
Csere: DECKER Á. 2, Zalánki, Tóth M., Kovács P. Fülöp
Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 8/1
MESTERMÉRLEG
Vladimir Gojkovics: – Számomra is meglepő az eredmény, hiszen ez egy új csapat, nyolc olyan játékossal, aki nem szerepelt még igazán fontos meccsen. Persze Ivovics, Scsepanovics, Misics, Brguljan és Csucskovics jelenléte sokat számított, a fiatalok számára pedig remek tapasztalatszerzés volt a találkozó. Ez nem a reális különbség a két gárda között, mivel a magyar csapatból négy-öt kulcsember hiányzott. Elégedett vagyok a fiataljainkkal, jó munkát végeztek.
Märcz Tamás: – Érződött a hiánya annak a két-három fiatalabb, de már tapasztalt játékosnak, akit kivettünk a keretből. Kockázatos lépés, de nekem meg látni kell, ki az, aki tud ezen a szinten játszani, vagy mi történik, ha ezek a játékosok valami miatt hiányoznak. Kellett két negyed, amíg a helyükön játszók átérezték, hogy milyen pluszt kell vállalniuk. Sok mindennek össze kell állnia – emberelőny, emberhátrány, sokat kell még dolgozni ezeken. De az ilyen mérkőzések használnak, hogy lássuk, hol vagyunk. Jelen pillanatban itt tartunk, aztán megyünk majd felfelé.

A XI. Volvo-kupa magyar kerete
Kapusok:
DeckerAttila (Honvéd),LévaiMárton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok:BátoriBence (OSC),BedőKrisztián (Eger),DeckerÁdám (Eger),ErdélyiBalázs (Eger),FülöpBence (Szolnok),HosnyánszkyNorbert (Eger),JansikDávid (Szolnok),KovácsGergő (Eger),ManherczKrisztián (Szeged),MezeiTamás (Szolnok),NagyÁdám (OSC),SalamonFerenc (OSC),TóthMárton (Ferencváros),TörökBéla (BVSC),VámosMárton (Szolnok),ZalánkiGergő (OSC)

Jegyeket, bérleteket atex.hués ajegyed.huoldalon oldalon lehet váltani.

A XI. Volvo-kupa (2017. február 10–12., Tüske uszoda) nemzetközi férfitorna programja. Kattintson a képre!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik