Vízilabda: Varga Dániel visszavonul a válogatottól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 14:04
null
Az idősebbik Varga fivér többé nem szerepel a nemzeti alakulatban (Fotó: AFP)
A Ferencváros 33 esztendős klasszisa, az olimpiai-, és világbajnok Varga Dániel többé nem szerepel a magyar válogatottban – adta hírül a waterpolo.hu.

 

VARGA DÁNIEL KÖZLEMÉNYE

Fontosnak tartom, hogy a hosszú évek igénybevételéből adódó sérüléseimre végleges megoldást találjak. Ehhez több hónapos egyéni munkára van szükségem, amire a klubszezon nem alkalmas.

Szeretném a jövőben bővebben kifejteni mindazt, amit éreztem, amikor ezt a döntést meghoztam. Szeretnék majd köszönetet mondani a számomra fontos embereknek, (sokan vannak) és feleleveníteni a legfontosabb pillanatokat. Rengeteg mondanivalóm van a vízilabdával és magammal kapcsolatban.

A szezon végéig a Fradival kapcsolatos feladataimra koncentrálok, és próbálom az állapotomhoz képest a legjobbat nyújtani annak érdekében, hogy már idén is szép eredményeket érjünk el. Ezért a klubszezont követően fogok legközelebb nyilatkozni “válogatott témában". Kérek mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben!

Köszönöm és hajrá Magyarok!
Varga Dániel

Varga Dániel pályafutását testvéréhez, Varga Déneshez hasonlóan Újpesten kezdte, majd a Vasashoz igazolt, amellyel négy magyar bajnoki címet szerzett. Az itt eltöltött kilenc esztendőt követően Horvátországba, a Primorje Rijekához szerződött, majd 2014-ben hazatért – először Szolnokra, majd a Ferencvároshoz kötelezte el magát, jelenleg is a zöld-fehér klub játékosa.

„Üresebb a medence, szürkébb a part”
„Ezt a döntést nehezebb meghozni, mint értesülni róla. Pedig megtudni is nagyon rossz érzés. Üresebb a medence és szürkébb a part.” – írta Decker Ádám a Facebook-oldalán.

A válogatottat illetően az athéni olimpiai keretből még kimaradt, 2005-ben azonban már nemzetközi porondon is megmutathatta kivételes tudását – Montrealban, majd két évvel később Melbourne-ben is világbajnoki ezüstérmet szerzett, a 2013-as barcelonai eseményről már aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

Olimpiai aranyéremből is jutott neki: 2008-ban Pekingben a válogatott vezére volt, a torna álomcsapatába is beválasztották – csakúgy, mint egy évvel korábban, az ausztráliai vb-n.

A tavalyi riói ötkarikás játékok óta egyik Varga fivér sem szerepelt a nemzeti csapatban – Varga Dénes azonban – mint azt korábban jeleztük – a nyári vb-re visszatér a válogatottba.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik