Vízilabda: Súlyos következményei lesznek ennek – Märcz Tamás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 11:20
null
Märcz Tamás a helyszínen tekintette meg az európai Szuperkupa-meccset (Fotó: Tumbász Hédi)
Märcz Tamás, a férfi vízilabda szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az olimpiai csapatlétszám-csökkentés várható hatásairól.

A 2020-as tokiói olimpián már csak tizenegy tagú válogatottak vehetnek részt, ami sokkal több gondot okoz a keret kialakításánál, mint azt elsőre gondolnánk.

„Súlyos következményei lesznek, én félek egy kicsit ettől. Volt már arra példa egyébként, hogy egy-egy kiállítás vagy sérülés miatt valamelyik válogatott tizenegy játékossal maradt egy tornán, ami nehéz feladat, főleg ilyen sorozatterhelés mellett, amikor hat-hét meccset is le kell játszani tizennégy nap alatt. Pluszterhelés a játékosoknak, főleg amikor tizenegy játékosból indulunk ki, és azon kell sakkozni, hogy belefér-e a keretbe két kapus, vagy csak egy. Ez külön érdekessége lehet a jövő vízilabdájának” – mondta Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy szerinte mi lehet a megoldás a létszámcsökkentéses problémára.

„A centereknek törekedniük kell arra, hogy jól védekezzenek mezőnyben is, minél kevesebb kiállítást kapjanak. A másik fontos dolog, hogy a mezőnyjátékosok meg tudjanak oldani bizonyos helyzetekben centerfeladatokat. Nagyon jó lenne, ha ezt a hátvédek tudnák megoldani, akik amúgy is nagyobb testű játékosok, hogy esetleg az ellenfél centerét be tudják vinni, és ezzel valamennyire mentesítsék a saját centereinket, hiszen nem lehet tizenegy játékosnak azt a fel-le úszást bírni folyamatosan. Jelenleg talán kevesebb az univerzális pólósunk, mint a riválisoknak, de errefelé kell mennünk a jövőben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik