Vízilabda: rövidebb pálya, több gól, több pénz a fiatalokra

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 12:19
null
Benedek Tibor csapata az olimpiai címvédővel, Horvátországgal is összecsap a hétvégén (Fotó: NS-archív)
Történelmi lesz a hétvégi vízilabda Volvo-kupa, amelyhez történelmi sajtótájékoztató dukált. A budapesti eseményre a jegyed.hu oldalon lehet még belépőt váltani.

 

A kilencedik évébe lépő felkészülési torna eddig házhoz vitte a válogatottat a vidékieknek: ahol épült egy új uszoda, vagy felkapott lett a városban a vízilabda, a helyiek bizton számíthattak rá, hogy érkezik a férfiválogatott. Nos, ha a Szőnyi úton nem is új, de felújított uszoda csillog, ennek örömére rendezik meg az első fővárosi Volvo-kupát, amelynek sajtótájékoztatója az ilyen események megszokott néhány perces csúszása helyett pontosan kezdődött.

Belépő gyanánt Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke felidézte: 2005-ben a névadó főtámogatótól kapott meghívást, hogy tartson előadást, amely után először reklámmegállapodást kötöttek, majd 2007-ben mutatkozott be a nyári Tungsram/Unicum/Vodafone-kupa téli párja, a Volvo-kupa. A négycsapatos viadal történetében nyolcból hatszor Magyarország győzött, míg vereségből csak egy akadt: tavaly Szolnokon szenvedtük el Szerbiától.

Az elmúlt évben világligát, Eb-t és világkupát nyerő délszláv csapat idén nem vesz részt a tornán, de így sem maradnak kemény meccs(ek) nélkül a mieink, hiszen az amerikai, kanadai duó közé az olimpiai bajnoki cím védője, Horvátország ékelődik be, a kupa itthon tartása tehát nehéz feladatnak ígérkezik. A remélt sikerrel a nézőknek, a gólerős játékkal pedig az utánpótlásnak is örömet szerezhet a magyar válogatott: mint Andrasovszky Zoltán, a Volvo hálózatvezetője elmondta, a cég idén is utal az ifjaknak, hazai találatonként 90 ezer forintot. „Ezért is lesz rövidebb a pálya, mert akkor több gól születik” – jegyezte meg mosolyogva Kemény.

S ha már a vidéki helyszínek utáni első fővárosi tornáról beszélünk, legyen elég annyi, hogy szövetségi kapitányunk, Benedek Tibor itt, a BVSC uszodájában játszotta élete első mérkőzését, míg a kupa plakátarca, Madaras Norbert két évet húzott le a kék-sárgáknál.

„Ha a Volvo-kupa kerül szóba, az elmúlt két év kupái jutnak eszembe. Amelyeken korábban játékosként vettem részt, külön helyre tettem az emlékeim között, élénken inkább az utolsó kettőre emlékszem, főleg az érzésekre – nyilatkozta Benedek Tibor. – Nagyon hasznosnak tartom a Volvo-kupát, mert annak, hogy a nyáron eredményesek tudjunk lenni, a világliga és az összetartások mellett az ilyen események jelentik az alapját. Engem is frissen tart: újra készülnöm kell, van feladatom hónapról hónapra. Edzői szemszögből is fontos, hogy állandóan legyen dolgom, mert az, hogy elmegyek meccsekre, edzésekre, azért sok sikerélményt nem ad.”

„Nagyon feszes a klubok versenynaptára, ezért is örülök, hogy most öt napot együtt tudunk edzeni – mondta a szövetségi kapitány, majd mosolyogva hozzátette, a 25 méteres pályán zajló világliga-mérkőzések tapasztalatai alapján húsz százalékkal több a gól, ennyivel lehet tehát drágább a torna a támogatónak. – A három nap alatt még jobban megismerhetjük a rövid(ebb) pályás játékot, amelyet egyébként jó szabálynak tartok, kevesebb a holtidő, és a nézőknek is látványosabb a meccs.”

Márpedig ha Benedek mondja, hogy nézőbarát a kis pálya, s érdekes lesz a Volvo-kupa, akkor érdemes ott lenni a helyszínen! Várhatóan nagy lesz az érdeklődés az esemény iránt, így aki biztosítani akarja a helyét a lelátón, hasznos információ: a jegyed.hu oldalon keresztül válthatóak belépők (csak napijegyek!) az eseményre. Az árak: felnőtt – 3500 forint; 4–16 éves kor között – 2000 forint; 4 éves kor alatt ingyenes.

Jegyek már kaphatóak a jegyed.hu oldalon!

 

FÉRFI VÍZILABDA VOLVO-KUPA
BUDAPEST, LAKY KÁROLY USZODA (BVSC-uszoda, XIV. Szőnyi út 2.)

A TORNA PROGRAMJA
2015. február 13., péntek
Horvátország–Kanada 16.30
Magyarország–Egyesült Államok 18.30

2015. február 14., szombat
Egyesült Államok–Kanada 17.15
Magyarország–Horvátország 19.00

2015. február 15., vasárnap
Horvátország–Egyesült Államok 10.30
Magyarország–Kanada 12.30

A MAGYAR KERET
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép). Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Szivós Márton (mind ZF-Eger), Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc (mind A-Híd-OSC-Újbuda), Madaras Norbert, Mezei Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton (mind Szolnok), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Német Toni (VasasPlaket)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik