Vízilabda: Gerendás nem pályázik a kapitányi posztra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.02. 16:00
null
Gerendás György már nem akar szövetségi kapitány lenni (Fotó: Szabó Miklós)
Gerendás György, a Ferencváros szakmai igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy nem pályázik a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

„Amikor Benedek bejelentette, hogy nem folytatja, akkor bennem is felvetődött, hogy mi lenne, ha én lennék a kapitány, de körülbelül azon a szinten, ahogy másban is. Amikor bedobja az ember a lottószelvényt, arra gondol, hogy ha megnyerné, adna húszmilliót ide, hatvanat oda. Ezek azonban nem a tényleges gondolatok vagy a tényleges vágyak. Én már egyszer ezt letettem. Ha lesz pályázat, biztos, hogy nem adom be. Felkérni meg miért kérnének fel, ott vannak a fiatalok, ott vannak azok, akiknek ezt csinálniuk kellene” – mondta Gerendás.

Mint ismert, a Magyar Vízilabda-szövetség – amely elnökének újabb négy évre megválasztották Kemény Dénest – a november eleji ülésén dönt arról, hogy milyen módon választanak új szövetségi kapitányt Benedek Tibor távozását követően. Négy évvel ezelőtt nyilvános pályázaton kellett jelentkezni.

Korábban Gyöngyösi András és Vincze Balázs jelezte, hogy érdekli a szövetségi kapitányi poszt..

A Nemzeti Sport Online olvasói szavazását Gerendás György nyerte meg, mostani kijelentése alapján azonban biztos, hogy nem ő lesz a kapitány. A zuhanyhíradó szerint Vincze Balázs, az OSC jelenlegi edzője a poszt első számú várományosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik