Vízilabda Eb: Csak a győzelem érdekel – Keszthelyi

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.22. 17:08
A győzelmen kívül semmi más nem érdekli Keszthelyi Ritát, a címvédő magyar női vízilabda-válogatott csapatkapitányát a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon.

„Itt már nem kell tartalékolni semmilyen erőt vagy taktikát, hiszen ez már egy élet-halál mérkőzés” – mondta az olaszok elleni hétfői negyeddöntőt megelőzően az UVSE klasszisa, aki 16 találatával – Gurisatti Grétával holtversenyben – a görög Alexandra Aszimaki mögött második a góllövőlistán.

A magyar csapat erőssége hozzátette, a torna első hete tökéletes volt rávezetésnek, ennyi idő éppen elégnek bizonyult arra, hogy mindenki megszokja a medencét, vagy éppen a labdát, amely véleménye szerint picit más, mint a korábbi világversenyeken.

„Mindenki tudja, mi a rend, nem érhet minket semmilyen meglepetés, nincs olyan külső körülmény, amely kizökkenthet minket” – fogalmazott.

Keszthelyi Rita elmondta, minden mérkőzésen kihozta magából azt, ami aznap benne volt, ugyanakkor ezen az Európa-bajnokságon kicsit más szerepkörben játszik, és az ellenfelektől is rendszeresen külön figyelmet kap.

„Igyekszem helyzetet teremteni a többieknek, vagy éppen megvárni, amíg rám esik valaki és akkor a mellettem lévőnek tovább tudom adni a labdát, hogy belője” – fogalmazott a magyar játékos, akinek a portréja szerepel a Piscines Picornell uszoda oldalán felállított falon, ahova az egyes játéknapok legjobbjait fújja fel festékkel egy művész.

A kiváló pólós megjegyezte, az egyéni elismerések egyáltalán nem hajtják: „Csak a győzelem érdekel, semmi más. Nem érdekel, hogy más mit fog gondolni a teljesítményemről, ha én tudom azt, hogy ez azért kell, hogy nyerjünk.”

A rutinos játékos kijelentette, bízik a csapatban és a fiatalokban is: „Nincs választási lehetőségük, de van bennük elég vagányság ahhoz, hogy megugorják ezt az akadályt.”

A magyar–olasz negyeddöntőt hétfőn 18.30 órától rendezik. A párharc győztese a holland–német mérkőzés továbbjutójával találkozik a négy között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik