Vízilabda: „Cserbenhagytam őket” - a kokainozó nyílt levele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 18:33
A szerb válogatott vízilabdázó, Nikola Radjen nyílt levélben kért elnézést, miután kokain nyomaira bukkantak a szervezetében a spanyolok elleni februári madridi világliga-mérkőzés után. A játékos szavait a Magyar Szó internetes oldalán jelentek meg magyarul.

„Cserbenhagytam a csapattársaimat és az edzőimet, csalódást okoztam a vízilabda kedvelőinek" - írta többek között a nyílt levélben a pólós. A 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban is bronzérmes Nikola Radjen akár négy évre is eltilthatják az eset miatt.

A görög Olympiakosz és a szerb válogatott játékos a Twitteren tette közzé levelét, amelyet a Szerb Vízilabda-szövetség is megjelentetett a hivatalos honlapján.

„Igaz, hogy a doppingteszt eredményei pozitívak voltak, s hogy a Nemzetközi Úszószövetség részéről eltiltás vár rám. De a hosszú pályafutásom és a legnagyobb sportsikereim alatt több mint hússzor ellenőriztek, s a legutóbbi kivételével mindig negatív volt az eredmény. A cselekedetemért vállalom a felelősséget, tisztában vagyok a következményekkel is, de őszintén remélem, hogy lesz alkalmam ismét vízilabdázni.”

„Hibáztam, de ezt ki fogom javítani, s az első lépés ezen az úton, hogy elismerjem a hibámat. Külön ki szeretném hangsúlyozni, nagyon sajnálom, hogy a hibám miatt nyugtalanság költözött a családunkba, hogy cserbenhagytam a csapattársaimat és az edzőimet, és azt is, hogy csalódást okoztam a vízilabda kedvelőinek. Azonban bízok abba, hogy a jövőbeli tetteimmel ismét elnyerem a bizalmukat. Óriási köszönettel tartozok mindenekelőtt a családomnak, de mindenkinek, akik támogatásukról biztosítottak ebben a nehéz pillanatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik