Vízilabda: Benedek fejében meg sem fordult a lemondás

Vágólapra másolva!
2015.09.07. 09:44
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában értékelte a nyári világbajnoki szereplést. Elmondta, nem gondolkodott a lemondáson, ugyanakkor ő kérte az elnökséget, hogy foglaljon állást a személyével kapcsolatban.

 

 

Benedek Tibor szövetségi kapitány kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kazanyi vb 6. helye után nem gondolkodott el azon, hogy felajánlja lemondását.

„Ez egy négyéves időszak, és lehetett tudni, hogy nem lesz mindig tökéletes a szereplésünk, persze azt nem gondoltuk volna, hogy ilyen rossz lesz, mint ez a nyár. De ha a jövőt nézem, ez egy olyan figyelmeztetés volt a csapatnak és nekem is, amiből tanulnunk kell. Egy edző élete ilyen helyzetekben dől el, hogy mennyire tud megújulni, továbblépni. Fiatal edző vagyok, de ezt bírnom kell" – beszélt saját helyzetéről a szakember.

Elmondta, ő maga kérte az elnökséget, hogy szavazzanak a személyéről, mert akkor folytatódhat a megkezdett munka, ha a bizalom töretlen – a sportág vezetősége a voksoláson végül ki is állt a szövetségi kapitány mellett.

Benedek kifejtette, ezen a nyáron nem csak a világversenyeken kaptak ki több csapattól is, akiktől egyébként nem szokott a magyar válogatott, és ennek nem csak szakmai okai vannak. (Miközben a szakmai okok kapcsán például megemlítette, hogy az olaszok ellen nagyon kevés akciógólt lőttünk).

„Ha a gyengébb egyéni teljesítményeket kijavítjuk, ez a csapat működni fog. Ha mi azt játsszuk, amit tudunk, és a játékosaink megfelelő erőben vannak lelkileg, fejben, fizikailag, akkor ugyanaz a helyzet, mint eddig. Bármennyire is kikaptunk valóban sok csapattól ezen a nyáron, Ausztráliától, az Egyesül Államoktól, Olaszországtól, Montenegrótól – ha mi rendben leszünk fejben, akkor ezek a csapatok mögöttünk vannak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik