R. E. B. 2018.06.21 09:27 Frissítve: 2018.06.21 13:37

Vízilabda: az OSC-nél minden fronton a döntő a cél

Remek játékosokkal erősítette meg keretét a bajnoki negyedik OSC vízilabdacsapata, amelynek edzője Vad Lajos lesz.

Braniszlav Mitrovics az OSC egyik klasszisigazolása (Fotó: Nemzeti Sport)

 

 

Ahogyan a minden korábbinál beinduló átigazolási piac pletykáiból sejthető volt, jelentősen erősödik az előző idényben Magyar Kupa-döntős, bajnoki negyedik A-Híd-OSC-Újbuda férfi vízilabdaklub, a változásokról lapunk számol be elsőként.

Egerből hármas különítmény érkezik, a klasszis Hárai Balázs és Braniszlav Mitrovics, valamint a válogatott Kovács Gergő egyaránt az OSC-ben folytatja pályafutását. Az FTC-ben keveset szereplő, szintén válogatott Manhercz Krisztián ugyancsak az OSC-hez igazol, akárcsak Debrecenből Lévai Márton. Jön továbbá a vállműtéten áteső, balkezes montenegrói tehetség, Aleksza Ukropina is. Az edző a Honvédot tíz évig irányító, a távozását április elején bejelentő Vad Lajos lesz. A szakember akkortájt azt mondta, szakmai igazgató lesz a Honvédban, de gyorsan megváltoztak a tervek.

„Nagyjából két héttel a bejelentés után megkeresett az OSC, és hamar megegyeztünk, hiszen szakmai és anyagi szempontból is meghatározó klubról van szó, amelynek az ajánlatán nem illett vagy kellett gondolkodni – jegyezte meg Vad. Nagyon szép éveket töltöttem a Honvédban, ám sokszor szélmalomharcot vívtam, hogy az alsóházi csapatot a felsőházba juttassam, ez nem lehet egy edzőnek folyamatosan cél.”

Miután már hónapokkal Vad Lajos „leigazolása” előtt hallani lehetett híreket arról, kikkel erősít az OSC, sejthető, hogy az új edzőnek nem sok ráhatása volt a keret kialakítására.

„Egy játékosnál volt beleszólásom, ugyanakkor szavam sem lehet, ennél jobban én sem tudtam volna igazolni. A keret erősségét látva azt várom, hogy mindhárom fronton, azaz a bajnokságban, a Magyar Kupában és az Eurokupában is döntőbe jusson a csapat.”


Az utóbbi idényekben semmiképpen sem nevezhettük a nyugalom szigetének az OSC-t, hiszen a 2016–2017-es szezonban Vincze Balázs, a legutóbbiban Petik Attila távozott idény közben, helyükre mindkétszer Tóth László ugrott be.

„Játékosként és edzőként sem volt bennem sosem félsz, így most sem tartok semmitől. Jó közösséget fogok teremteni, amelynek a keret erősségéből fakadóan is magával kell hoznia a jó eredményeket” – fogalmazott eltökélten Vad Lajos.

 AZ A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 2018–2019-ES KERETE
Kapusok: Lévai Márton, Braniszlav Mitrovics, Szalai Márk
Mezőnyjátékosok: Drasko Brguljan, Bundschuh Erik, Burián Gergely, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Szava Randjelovics, Salamon Ferenc, Lukás Seman, Szabó Balázs, Tóth Márton, Nemanja Ubovics, Aleksza Ukropina

 

2019.04.15 12:48:05

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Új perspektíva nyílt meg előtte azzal, hogy tíz év edzősködés után az utánpótlás egyik szakmai vezetője lett.

2019.04.07 20:02:25

Vízilabda nemzetisport.hu

A házigazda 3–2-re még vezetett, de egy 4–0-s szériával elléptek Manherczék, és simán nyertek.

2019.01.13 13:07:49

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (szöveg), KONCZ GYÖRGY (fotó)

Tépték már fel az orrát és varrták össze a szemgolyóját, de a pólótól semmi sem tántoríthatta el.

2018.12.27 09:41:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„A Ferencváros az a nagy hagyományú klub, amelyben szerintem minden téren ki tudok teljesedni.”

2018.12.20 15:15:57

Vízilabda nemzetisport.hu

Vári Attila: Az olimpiai kvalifikáció komoly sportszakmai feladat.