HIRDETÉS
HIRDETÉS
R. E. B. 2018.06.21 09:27 Frissítve: 2018.06.21 13:37

Vízilabda: az OSC-nél minden fronton a döntő a cél

Remek játékosokkal erősítette meg keretét a bajnoki negyedik OSC vízilabdacsapata, amelynek edzője Vad Lajos lesz.

HIRDETÉS
Braniszlav Mitrovics az OSC egyik klasszisigazolása (Fotó: Nemzeti Sport)

 

 

Ahogyan a minden korábbinál beinduló átigazolási piac pletykáiból sejthető volt, jelentősen erősödik az előző idényben Magyar Kupa-döntős, bajnoki negyedik A-Híd-OSC-Újbuda férfi vízilabdaklub, a változásokról lapunk számol be elsőként.

Egerből hármas különítmény érkezik, a klasszis Hárai Balázs és Braniszlav Mitrovics, valamint a válogatott Kovács Gergő egyaránt az OSC-ben folytatja pályafutását. Az FTC-ben keveset szereplő, szintén válogatott Manhercz Krisztián ugyancsak az OSC-hez igazol, akárcsak Debrecenből Lévai Márton. Jön továbbá a vállműtéten áteső, balkezes montenegrói tehetség, Aleksza Ukropina is. Az edző a Honvédot tíz évig irányító, a távozását április elején bejelentő Vad Lajos lesz. A szakember akkortájt azt mondta, szakmai igazgató lesz a Honvédban, de gyorsan megváltoztak a tervek.

„Nagyjából két héttel a bejelentés után megkeresett az OSC, és hamar megegyeztünk, hiszen szakmai és anyagi szempontból is meghatározó klubról van szó, amelynek az ajánlatán nem illett vagy kellett gondolkodni – jegyezte meg Vad. Nagyon szép éveket töltöttem a Honvédban, ám sokszor szélmalomharcot vívtam, hogy az alsóházi csapatot a felsőházba juttassam, ez nem lehet egy edzőnek folyamatosan cél.”

Miután már hónapokkal Vad Lajos „leigazolása” előtt hallani lehetett híreket arról, kikkel erősít az OSC, sejthető, hogy az új edzőnek nem sok ráhatása volt a keret kialakítására.

„Egy játékosnál volt beleszólásom, ugyanakkor szavam sem lehet, ennél jobban én sem tudtam volna igazolni. A keret erősségét látva azt várom, hogy mindhárom fronton, azaz a bajnokságban, a Magyar Kupában és az Eurokupában is döntőbe jusson a csapat.”


Az utóbbi idényekben semmiképpen sem nevezhettük a nyugalom szigetének az OSC-t, hiszen a 2016–2017-es szezonban Vincze Balázs, a legutóbbiban Petik Attila távozott idény közben, helyükre mindkétszer Tóth László ugrott be.

„Játékosként és edzőként sem volt bennem sosem félsz, így most sem tartok semmitől. Jó közösséget fogok teremteni, amelynek a keret erősségéből fakadóan is magával kell hoznia a jó eredményeket” – fogalmazott eltökélten Vad Lajos.

 AZ A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 2018–2019-ES KERETE
Kapusok: Lévai Márton, Braniszlav Mitrovics, Szalai Márk
Mezőnyjátékosok: Drasko Brguljan, Bundschuh Erik, Burián Gergely, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Szava Randjelovics, Salamon Ferenc, Lukás Seman, Szabó Balázs, Tóth Márton, Nemanja Ubovics, Aleksza Ukropina

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 08:38:38

Vízilabda BALLAI ATTILA

Fodor Rajmund: „Ami most történt, arra száz év múlva is emlékezni fognak.”

2018.11.04 11:41:07

Vízilabda BALLAI ATTILA

Így jutott fontos szerephez a kocsmázás és egy kapuscsere. Kemény Dénes-sorozat, 3. rész.

2018.10.29 10:16:48

Vízilabda BALLAI ATTILA

„Azért voltam nyugodt, mert tudtam, hogy jobbak vagyunk” – Kemény Dénesről szóló sorozatunk második része.

2018.10.20 11:45:56

Vízilabda BALLAI ATTILA

Egy comói állatorvosnál egyszer csak tündökletes kérő kopogtatott. 1. rész.

2018.10.18 09:37:44

Vízilabda nemzetisport.hu

Az érintettek december 16-án, Kínában, a FINA éves gálavacsoráján veszik át a díjat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS