Vízilabda: A magyar póló egyvalamiben nem változott – Kemény

waterpolo.hu waterpolo.huwaterpolo.hu waterpolo.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.03. 20:57
null
Kemény Dénes örül, hogy ennyire pörög a vízilabda (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke a férfibajnokság rajtja előtt beszélt a felejthetetlen nyárról, a jelenről, és a következő feladatokról.

 

„Talán nem hazabeszélek, ha azt állítom, a nyár a vízilabdáról szólt, igazi őrület zajlott a Margitszigeten. Személyesen tapasztaltam, hogy mennyien szerettek volna a világbajnoki meccsekre bejutni, milyen sokan nem tudtak jegyet vásárolni – ráadásul mindegy volt, hogy férfi- vagy női meccsekről beszélünk. És akkor még a hírességeket nem is említettem, mert igazi sztárdömpinget láthattuk a lelátókon” – mondta Kemény Dénes a waterpolo.hu-nak.

„Presztízsként, rangos társadalmi eseményként tekinthettünk a vízilabda-világbajnokságra, a sportág iránti érdeklődés óriási méreteket öltött. A hangulat pedig... Órákat tudnék beszélni róla, de az sem adná vissza egyetlen percét sem... Különleges, megismételhetetlen nyarat hagytunk magunk mögött, amikor újra ilyen lesz, amikor újból vébét rendezünk majd, akkor azt hiszem, nekem már nemigen lesz dolgom a sportágban. Szóval, örökre a szívembe került.”

A korábbi szövetségi kapitány szerint a mostani őrületet kell meglovagolnia a sportágnak.

„Ez is egy feladat, rajta leszünk, ezt határozottan állíthatom. Sokat segítenek ebben csapataink is, amelyek szereplésükkel erősítik tovább az érdeklődést.”

„A szurkoló, az olvasó általában kritikusabb, és ez így van jól. Személy szerint elégedett vagyok, annak ellenére, hogy a lányok vb-ötödik helye önmagában nem elfogadható, mondhatni kudarc. Mert a magyar póló egyvalamiben nem változott sok-sok év alatt: ha nincs érem, az csalódás, ha nem kerül a csapat elődöntőbe, az kudarc.”

A Kemény Dénessel készült teljes interjút elolvashatja a waterpolo.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik