Vízilabda: a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund Szaúd-Arábiába igazolt

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 18:46
A T-Mobile Sporthír Szolgálat tájékoztatása szerint Fodor Rajmund Szaúd-Arábiába, az Al-Ittihadba igazolt. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó nem titkolja, döntésében az anyagiak is közrejátszottak.

„Már kezdtem elképzelni a pólózás nélküli életemet, amikor megtudtam, hogy az egyik szaúd-arábiai csapatnak éppen egy olyan játékosra lenne szüksége, amilyen én vagyok. Ebben a minősítésben természetesen jelentős szerepet játszott a két olimpiai bajnoki címem és azok a referenciák, amelyekhez az arab ország sportvezetői még hozzájutottak. Először nemet mondtam, aztán megváltoztattam a véleményemet, amelyben természetesen az anyagi jellegű megfontolások is szerepet játszottak" – mondta a 34 éves Fodor Rajmund, aki 364 alkalommal szerepelhetett a magyar válogatottban.

„Vonzott az is, hogy a következő nyolc hónapban egy számomra kevéssé ismert világot ismerhetek meg és velem együtt az egész családom. Az Al-Ittihad nemcsak Szaúd-Arábia, hanem az egész régió egyik legismertebb sportegyesülete, ahol nemcsak vízilabda, hanem sikeres labdarúgó-, röplabda-, kosárlabda- és asztalitenisz-csapat is működik. Az én sportágamban nincs egy önálló bajnokságra való csapat, ezért a szomszédos országok együtteseivel vetélkedünk majd, amolyan Final Four jellegű tornákon. És ami a legérdekesebb, legújabb csapatomban először játszhatok együtt Jurij Jacevvel, aki éppen tíz éve, az olimpiai döntőben legyőzött orosz válogatottban ellenünk küzdött, de hiába iparkodott, mert tizenhárom hatra mi nyertünk" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik