HIRDETÉS
HIRDETÉS
R. E. B. 2017.09.07 09:45 Frissítve: 2017.09.07 10:44

Vízilabda: A hír igaz, tényleg befejezem – Steinmetz Barnabás

A hír igaz: tényleg visszavonult a kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz Barnabás. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a hatszáz élvonalbeli meccs eléréséért még vízbe száll az ob I-ben.

HIRDETÉS
Steinmetz Barnabás elvileg végleg visszavonul (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Több mint egy éve, 2016 májusában jelentette be Steinmetz Barnabás, a Budapesti Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka, hogy befejezi pályafutását. Azért egy kiskaput nyitva hagyott, hogy vészhelyzetben beugrik segíteni a csapatnak. A kapu Simon Roland sérülésével „kitárult”, így Steinmetz Barna még 12 ob I-es meccset játszott az elmúlt idényben, és teljesítményén nem látszott, hogy a 42. életévében jár.

„Igazán köszönöm, ha valaki így látta, én azért belülről másként éreztem… – nevetett fel Steinmetz.A korábbinál sokkal nagyobb erőkifejtést igényelt, hogy a hozzám méltó színvonalat hozzam. Nagyon megnyúlt a regeneráció ideje, sokkal gyorsabban jött elő egy-egy apró sérülés is.”

Vidáman idézte fel, hogy a nyáron a Millenniummal megnyert masters-világbajnokság második mérkőzésén egyszer csak fájni kezdett a jobb kezén a mutatóujja – pedig semmilyen olyan esetet nem tudott felidézni, amely a sérülést okozhatta. Ráadásul azóta csak még rosszabb lett a keze.

„Hiába, nem leszek fiatalabb” – nyugtázta a „malőrt” az idősebbik Steinmetz testvér, akinek öccse, a 37 éves Ádám szintén ötkarikás aranyérmes, és legutóbb a Vasasban szerepelt.

De itt jön a pont, immár kijelenthető: kész, vége, Steinmetz Barnabás tényleg a szögre akasztja a vízilabdasapkát, s ügyvédi, illetve sportszakmai karrierjére koncentrál, hiszen ő a Honvéd szakosztály-igazgatója és az osztrák válogatott kapitánya.

„A hír igaz, tényleg befejezem. Már az előző idényben sem akartam szerepelni, de az élet úgy hozta, hogy segítenem kellett a csapatnak. Most még erősebb bennem a szándék, hogy abbahagyjam a vízilabdát” – mondta az elegáns védőmunkájú bekk prototípusa – a martfűi edzőtáborban. Merthogy a Honvéd első csapatával készül, egyik napról a másikra nem akarja abbahagyni az élsportot, már csak egészségügyi és esztétikai okokból sem. De más motiváció is vezérli.

„A csapattársaim hívták fel a figyelmemet arra, hogy négy élvonalbeli meccs hiányzik a hatszázhoz… – jegyezte meg Steinmetz Barnabás. – Én nem is tartottam számon, csak sejtettem, hogy nagyjából ötszázötven és hatszáz között járhatok. A többiek fűzőcskézni kezdtek, vállaljam már a négy mérkőzést, milyen jól mutatna a kerek szám. Maradjunk annyiban, nincs sportorvosi igazolásom, anélkül pedig nem is játszhatnék, de van még néhány hét az idény kezdetéig…”

MINT RÉGEN

Millennium néven összeállt a nyári masters-világbajnokságra a három olimpián győztes aranyválogatott, s noha olyan bohóságokat már nem csináltak a játékosok, mint Sydneyben, amikor Vári Attila megsétáltatta a szobaradiátort, ezt leszámítva szinte minden a régi volt.

„Úgy láttam, mindenki megkomolyodott, de egyébként mintha mi sem történt volna, olyanok voltunk, mint régen – mesélte Steinmetz. – Fantasztikusan éreztük magunkat már a felkészülés alatt is, majd a közös meccsek is remekül sikerültek. Hiányzó aranyérmet szereztünk a válogatottal, így a Bajnokok Ligáját és a LEN-kupát leszámítva mindent megnyertem a sportágban, amit csak lehet, boldogan gondolhatok vissza a pályafutásomra.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 00:12:48

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Nem volt normális állapot, hogy az 1980-as évekig gyakorlatilag Budapest jelentette a magyar sport színe-javát, de az sem, hogy az 1990-es évektől tömbben vidékre menekült szinte minden érték.

2018.05.23 17:49:50

Vízilabda nemzetisport.hu

Nagy Viktor ismét parádésan védett, amíg ki nem állították végleg, cserével.

2018.05.19 13:26:32

Vízilabda L. G., R. E. B., K. B.

A válogatott kapusa parádézott, Younger és Zalánki 4-4 gólt lőtt – szépített a Szolnok a bajnoki döntőben.

2018.05.16 18:41:49

Vízilabda LAKNER GÁBOR, ROSKA EMESE BOGLÁRKA, MAROSI GERGELY (Tudósítás)

A fáradt Dózsa ellen végig vezettek a fővárosiak, rendkívül magabiztosan nyertek.

2018.05.13 16:22:52

Vízilabda L. G., R. E. B., K. B.

A vendégek voltak jobbak az első félidőben, de a zöld-fehérek a harmadik negyedben elhúztak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS