Vízilabda: a 90 éves Salamon Ferencet köszöntötték

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.16. 17:29
null
Salamon Ferencet Vári Attila, az MVLSZ elnöke köszöntötte (Fotók: Földi Imre)
Élete nagy részét a sportágban töltötte Salamon Ferenc, akit a vízilabda-szövetség 90. születésnapja alkalmából köszöntött.

Június 9-én lett kilencvenéves Salamon Ferenc, akit egy héttel később, kedden, az érintett nagy meglepetésére köszöntött bensőséges ünnepségen a Magyar Vízilabda-szövetség.

A vizes sportok halhatatlanjait tömörítő nemzetközi Hírességek Csarnokának tagja, a játékosként főiskolás világbajnoki ezüstérmes, válogatott kerettag, ob I-es pólós láthatóan meghatódva fogadta a szeretet szép tortában és gyerekpezsgőben – no meg igaziban – megnyilvánuló gesztusait.

„Nagyon sokat köszönhetek a sportágnak” – fogalmazott az ünnepelt, akitől ez kilencven év bölcsességével kicsit sem hangzott közhelynek. A belgyógyász Salamon az ünnepségre is a Szent János Kórházból érkezett, ahol már 62 éve (!) dolgozik. A sportágnak még régebb óta aktív szereplője, nagyjából húsz évig játszott az élvonalban, a nemzetközi szövetség, a FINA technikai bizottságában 28, az európaiéban, a LEN-ében 34 évig dolgozott, játékvezetőként és sportdiplomataként tíz olimpián tevékenykedett, és ma is aktív tagja a FINA masters bizottságának, tavaly is tette a dolgát a világbajnokságon Kvangdzsuban.

„Egyszer egy olasz festő besétált Milánóban a templomba, amelyben Leonardo Az utolsó vacsorája látható, és ránézve azt mondta: én is festő vagyok!” – idézte a mondatot olaszul Salamon, aki külön köszönte Vári Attilának, az MVLSZ elnökének az ünnepséget. Viccesen hozzátette: ha tudta volna, hogy ilyen sokáig él, jobban vigyáz magára. Bár amilyen lendülettel sorolta kedvenc sorozatait, amelyeket Netflixen néz, és ahogyan megemelte a nagy pezsgőt, még a Vári által kívánt újabb kilencven és sem tűnt lehetetlennek..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik