Vízi: újrajátsszák az 1997-es UTE-FTC LEN-kupa-döntőt

Vágólapra másolva!
2014.08.27. 13:35
Címkék
Az 1997-es Újpest–Ferencváros LEN-kupa-finálé emlékére rendezett gálamérkőzés lesz a pénteken a Hajós Alfréd Sportuszodában kezdődő, „1 nap vízilabda!” elnevezésű utánpótlástorna kiemelkedő eseménye.

Lovas Péter, az Újpesti Vízilabda Sport Egyesület (UVSE) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén már hatodik alkalommal rendezik meg a 24 órás non-stop vízilabdatornát.

„Minden évben igyekszünk egy kicsit hozzátenni valamit a rendezvényhez, ezért gondoltunk a LEN-kupa-döntő újrajátszására, hiszen ritkán fordult elő, hogy két magyar csapat küzdött meg egymással egy nemzetközi kupáért” – fogalmazott az elnök.

Benczúr Márton alelnök arról beszélt, hogy a pénteken 16 órától kezdődő esemény keretében az UVSE 16 utánpótláscsapatának mintegy 250 játékosa száll vízbe. A legfiatalabbak 6-7 évesek, a legidősebbek 18-19 esztendősek, utóbbiak között több ifjúsági világbajnok is ott lesz a medencében.

A csapatok 50 percenként váltják egymást a vízben, a non-stop torna legérdekesebbnek ígérkező percei pedig szombaton 11 órakor jönnek el, ekkor kezdődik ugyanis az Újpest–Fradi gálameccs, mégpedig az akkori szereplőkkel, akikből később hatan olimpiai bajnokok lettek.

Érdekesség, hogy mivel Godova Gábor, az újpesti felnőtt pólócsapat vezetőedzője 17 évvel ezelőtt még a Ferencvárost irányította, ezért most egy mérkőzés erejéig átül a zöld-fehérek kispadjára, míg a lilákat az akkori sikeredző, Kovács István dirigálja.

Steinmetz Barnabás – aki akkor a Ferencvárost erősítette – elismerte, hogy a játék ritmusa és irama nem lesz olyan, mint 17 éve, de megígérte, hogy a résztvevők a lehető legjobb teljesítményt fogják kiadni magukból. „Annak ellenére, hogy néhányan azóta már eltávolodtak a vízilabdától, úgy gondolom, jó hangulatú, közönségcsalogató mérkőzés lesz” – fűzte hozzá.

A teljes rendezvényre érvényes belépő 500 forint, ezzel minden néző részt vesz a tombolán is, amelynek keretében egy órán át sorsolják a különböző nyereményeket.

Az 1997-es LEN-kupa-döntő március 15-én lebonyolított első mérkőzésén az UTE Office and Home néven működött csapat – főként Szabó Zoltán és Kásás Tamás 3-3 góljával – 10–8-ra verte meg az FTC-Vitalint a Komjádi Uszodában. Egy héttel később az ugyanott rendezett visszavágó már nagyobb csatát hozott, ezen az újpestiek hosszabbítás után 12–11-re nyertek, a győztes gólt Kásás lőtte. Az UTE tehát 22–19-es összesítéssel hódította el a kupát, 1993 után másodszor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik