Vízi: Egy pici rög nem állhat az utamba - Szivós a műtét után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.05. 17:43
null
Szivós Mártonra további vizsgálatok várnak, másfél-két hétig biztosan nem edzhet (Fotó: MTI)
Világbajnok vízilabdázónk, Szivós Márton megnyugtatta az érte aggódókat, és köszönetet mondott azoknak, akiknek meggyőzték őt arról, hogy menjen kórházba. Amint arról korábban már beszámoltunk: a szegediek pólósa a péntek esti, Vasas vendégeként a fővárosban 10–9-re megnyert bajnokit követően kezdődő infarktus miatt kórházba került, ahol megműtötték.

 

 

„Úgy érzem, hogy minden oké. Jól vagyok, nem fáj semmim – nyilatkozta a pólós a honi szövetség honlapjának, a waterpolo.hu-nak, bár azt maga sem tudja, mikor térhet vissza. – Muszáj végigmenni a vizsgálatokon. Most még két-három napig bent leszek, aztán hazamehetek, de másfél-két hétig még nem gondolhatok az edzésekre.”

Viszont a budapesti Eb-részvételről a történtek ellenére sem hajlandó lemondani...

„Ott leszek az Európa-bajnokságon! Ez a cél lebeg előttem! Egy ilyen pici rög nem állhat az utamba – pláne, hogy már el is távolították.”

A pólós elmondta, hogy semmilyen előjele nem volt korábban a dolognak, és örül, hogy ennyivel letudta az egészet. Majd külön köszönetet mondott csapattársainak, hiszen ők erősködtek, hogy menjen kórházba.

„Nem akartam kórházba menni, mondtam, valami kis görcs, kis fájdalom, elmúlik, semmi vész. De ők csak erősködtek, hogy nézessem meg magam, mert ezt nem lehet ennyivel elintézni. Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy meggyőztek. És persze hatalmas köszönet az Uzsoki utcai kórházban dolgozóknak, akik először vizsgáltak meg – a válogatott orvosa, Gábor Tóni bácsi miatt mentünk oda –, és persze Merkely Béla professzornak, Molnár Levente doktor úrnak és a városmajori szívklinika munkatársainak. És mindenkinek, aki aggódott értem – ezúton is üzenem: köszönöm az együttérzést, hálából meg fogok gyógyulni!”

A vlv.hu-nak nyilatkozó Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ igazgatójának véleménye szerint Szivós Márton nagy valószínűséggel folytathatja pályafutását, azután, hogy kezdődő infarktus miatt kórházba került, majd megműtötték. Bővebben itt olvashat az orvos véleményéről!

„Az egész magyar válogatott és a magam nevében aggódásomat és sajnálatomat fejezem ki a Szivós Marcival történtek miatt – mondta Benedek Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya. – Köszönetemet szeretném kifejezni a gyors orvosi beavatkozásért dr. Gábor Antal csapatorvosnak és a dr. Merkely Béla által vezetett városmajori szív- és érgyógyászati klinikának. Bármennyire is nélkülözhetetlen egyénisége Marci a magyar vízilabdának, elsősorban mint barátja kívánom, kívánjuk gyógyulását és természetesen, ahogy ez lehetséges, visszavárjuk a csapatba!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik