Vízi Eb: Meg szeretnénk nyerni a tornát – Varga Dénes

Vágólapra másolva!
2020.01.10. 12:03
null
Varga Dénesék meg szeretnénk nyerni az Eb-t (Fotó: Dömötör Csaba)
Märcz Tamás és Bíró Attila is elégedett: a két szövetségi kapitány úgy érzi, megfelelően felkészültek a vasárnap kezdődő vízilabda Európa-bajnokságra. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Varga Dénes és Keszthelyi Rita is arról beszélt: szeretnék megnyerni a tornát.

 

Már csak két nap, és kezdődik Budapesten, a Duna Arénában a vízilabda Európa-bajnokság. A nyitó napon a nők ugranak medencébe, Bíró Attila csapata a horvátok ellen kezdi meg szereplését a kontinenstorna A-csoportjában.

A szövetségi kapitány szerint sikerült a lehető legjobb keretet összeállítania.

„Ezt az elmúlt hetek eredményei is megmutatják, de élesben derül majd ki, akár már vasárnaptól, bár igazából mi a szerdai meccsre készülünk. Az első két mérkőzés a lányoknak örömünnep lesz, nemcsak a hazai pálya miatt, hanem mert az lesz a legkönnyebb két napunk az elmúlt hetekhez képest. Aztán az oroszok és a görögök ellen jönnek az első komoly értékmérők.”

Keszthelyi Rita elárulta: amikor négy évvel ezelőtt megnyerték a kontinenstornát, a döntő után fel sem fogták, hogy mi történt velük.

„Úgy voltunk vele, hogy csak megnyertünk egy meccset. Beszéltünk most is arról, hogy nem szabad a téten gondolkodni, csak a saját játékunkkal foglalkozhatunk. Mérkőzésről mérkőzésre haladva kell magunkat építenünk. Bízom benne, hogy most is érhetünk el hasonló eredményt.”

Märcz Tamás mellett Bíró Attila is elégedett (Fotó: Dömötör Csaba)
Märcz Tamás mellett Bíró Attila is elégedett (Fotó: Dömötör Csaba)

A férficsapatnak van még ideje: először január 14-én, kedden játszik Märcz Tamás legénysége, ráadásul remélhetőleg egy bemelegítésnek tökéletesen megfelelő mérkőzésen, Törökország ellen. A szövetségi kapitány szerint, bár rövidebb idejük volt felkészülni, mint egy nyári tornára, jó úton haladnak.

„Fizikailag és taktikailag is tudunk még ebben a rövid időben is előre lépni. Nagyon jól haladunk, ahogy a jegyeladások is, fontos, hogy telt ház előtt játszunk itthon. Nagyon jó, ha a közönség ilyen élményt ad nekünk, és mi is szeretnénk nekik sportélményt nyújtani.”

A magyar válogatott a külföldi csapatokhoz hasonlóan szállodába költözik.

„Ez az együttlét, az összeszokás tovább segítheti az eredményességet. A törökök elleni meccs is segítheti a csúcsforma kihegyezését, hiszen nem az lesz a legnehezebb számunkra, de jó gyakorlás lesz a spanyolok elleni összecsapásra.”

Varga Dénes hozzátette: elsősorban nem az olimpiai kvalifikáció megszerzése, hanem maga a kontinenstorna jár a fejükben.

„Viszont azt látni kell, hogy nem vagyunk kint az olimpián, ezért is kell a jó helyezés. De továbbmegyek: én azzal a szándékkal vezetem a csapatom, hogy megnyerjük ezt az Eb-t, bárki jön szembe. Kevésszer adatik meg ilyen jó közönség előtt játszani, ezt élveznie kell annak is, aki először találkozik ezzel a szituációval.”

Vári Attila, az MVLSZ elnöke kijelentette: felkészültek egy komoly és minőségi Eb-re, de a vizsga csak most következik úgy sportszakmai, mint rendezési szempontból is.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a budapesti Eb kabalafigurája marad Vízipók, ugyanakkor csak a mini plüssfigura és a kivetíthető formájában.

(Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)

A 2020-AS FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA (január 12. –január 26., Budapest, Duna Aréna)
A-CSOPORT: Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország
B-CSOPORT:
Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia
C-CSOPORT:
Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Törökország, Málta
D-CSOPORT:
Olaszország, Görögország, Grúzia, Franciaország

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT 13 FŐS KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJAIT ITT TEKINTHETI MEG!

EGÉSZ OLDALAS INFOGRAFIKA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik