Vízi: Eb-győztes pólósunk fizetés nélkül is befejezné az idényt az OSC-vel

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 09:59
null
Manhercz Krisztián szeretné befejezni az idényt az OSC-vel (Fotó: Török Attila)
Alig egy hete látott napvilágot a hír, hogy a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt listavezető OSC férfi vízilabdacsapatának névadó szponzora nem támogatja tovább a klubot. Manhercz Krisztián, a fővárosiak 23 éves válogatott játékosa azt mondta, fájó, hogy így alakult a klub helyzete, mert szép utazás végén tehették volna fel az i-re a pontot.

 

„Az elmúlt egy-másfél hétben felgyorsultak az események. Nagyon sok olyan hír látott napvilágot, ami nemcsak minket, játékosokat, hanem a vízilabda világában mindenkit meglepett. Magyar bajnoki éllovasként és a BL-csoportunk vezetőjeként – úgy, hogy megvertük a Pro Reccót és a Fradit – gyakorlatilag a semmiből, váratlanul bejelentette Becsey Péter az OSC-nél, hogy a főszponzor megszüntette a támogatást” – idézi az M4 Sport Manhercz Krisztiánt, az idei budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes magyar válogatott alapemberét.

Manhercz elárulta, csapattársaival azt hitték, anyagi megszorításokat jelent be a klub, arra nem számították, hogy közlik velük, utoljára játszottak az OSC-ben. A 23 esztendős pólós szerint a fizetések elmaradásáról szóló pletykák nem teljesen fedték a valóságot, ám nem titok, a februári bérüket egyelőre nem kapták meg – igaz, az OSC előre jelezte a csúszást.

„Szó sincs arról, hogy hatalmas anyagi problémák, hónapos csúszások lettek volna. Sok csapatnál vannak hasonló gondok, ahol elküldtek játékosokat, külföldieket. Nyilván beszéltünk a betyárbecsületről, de azt gondolom, hogy ha júniusban, júliusban folytatódik a bajnokság, akkor a pályabérlés és hasonló költségek miatt nagyon nehéz helyzetben lenne a klub. Ahhoz, hogy folytassuk, mind a tizenöt-tizenhat embernek azt kell mondania, »igen, menjünk, csináljuk«. Viszont ebben a helyzetben száz százalékig meg kell érteni, ha egy családos ember azt mondja, »ne haragudjatok, nekem a családomra kell gondolni«. Én vállalnám, szó se róla.”

„Fájó, hogy így alakultak dolgok, mert egy szép utazás végén tehettük volna fel az i-re a pontot, megkoronázhattuk volna az egész szezont egy esetleges jó befejezéssel. Sajnos úgy néz ki, meg kell elégednünk azzal, hogy csak az út volt nagyon szép” – tette hozzá a Vasas, a Szeged és a Ferencváros korábbi játékosa, aki szerint a magyar válogatottnak nem gond, hogy egy évvel később lesz a tokiói olimpia, mert így a fiatal együttesnek több ideje lesz összeérni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik