Vízi Eb: Elfáradtunk, nem fogunk unatkozni - Nagy Viktor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.21. 22:37
null
Nagy Viktor „szokásos” bravúrjai is kellettek a sikerhez (Fotó: Szabó Miklós)
Utolsó csoportmérkőzésén a magyar férfi vízilabda-válogatott 7–6-ra legyőzte Horvátországot a margitszigeti Európa-bajnokságon. A találkozó után Benedek Tibor, Madaras Norbert és Nagy Viktor is értékelt.

„Két nappal ezelőtt már kifejtettem, hogy ez egy fontos meccs, látszott is a játékunkon, hogy komolyan vesszük, egy pillanatra sem álltunk le. Felesleges tagadni, nem szerettük volna a szerbeket kapni az elődöntőben, és a közönséget is ki akartuk szolgálni. Egy nagyobb szünet jön most, az ellenfeleink játszani fognak, muszáj volt felpörögnünk, hiszen ha most nem adtunk volna bele mindent, az elődöntőre sem készülünk fel megfelelően. Én már tudom, hogy mit fogunk csinálni a szünetben, de csak az számít, hogy mi lesz pénteken" – mondta Benedek Tibor az MTVA kamerái előtt a találkozó lefújása után.

„Őszinte leszek, fogalmam sem volt, hogy ez már a háromszázadik meccsem, de elég jól hangzik, bár tegyük hozzá, ez arról is árulkodik, hogy nem vagyok fiatal" – mondta az ünneplő Madaras Norbert az MTVA-nak.

„Fontos volt, hogy nem estünk szét háromgólos hátrányban, vissza tudtunk jönni. Persze erre nem került volna sor, ha az elején bemennek a lövéseink. Itt mindenki tud már mindent, nincsenek nagy titkot, számítottunk rá, hogy felkészülnek belőlünk" – tette hozzá Madaras.

„Óriási csapatmunka volt, magunknak akartunk bizonyítani, de szerencsére a nézők is jól jártak. Látszott azért, hogy fáradunk, nem is bánjuk, hogy most jön egy kis szünet. Persze nem aggódunk, hogy leeresztünk péntekig, Benedek Tibor gondoskodni fog arról, hogy ne unatkozzunk. Lehet számolgatni, de úgy érzem, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy bárkit képesek legyünk legyőzni" – fogalmazott Nagy Viktor.

Az NSO Tv-nek Benedek elmondta, hogy innentől egyetlen gól fog dönteni minden egyes Eb-mérkőzésen a hátralévő időszakban, míg Varga Dénes szerint a magyar válogatottnak a következő nyolc negyedből elég lesz kettőt megnyernie, hogy megszerezze az aranyérmet:


A Magyar Televízió összefoglalója a gólokról



Broadcast live streaming video on Ustream

31. VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MARGITSZIGET – EMLÉKEZTETŐ
FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 7–6
(0–2, 4–2, 1–1, 2–1)
Hajós uszoda, 6200 néző. Vezette: Sztavropulosz (görög), Koganov (azeri)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Szivós 1, Varga Dénes 1, Varga Dániel, HÁRAI 1, Madaras 1, Gór-Nagy. Csere: Decker Á., Erdélyi 1, Tóth M. 1, Vámos, Hosnyánszky 1
HORVÁTORSZÁG: PAVIC – Mulim 1, S. SUKNO 2, Setka 1, Dobud, Jokovic 1, Buljubasic. Csere: I. Milakovic 1, Buslje, Loncar, Bukic, Zsikovic
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 10/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Hosnyánszky (14. p.), Gór-Nagy (23. p.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Magyarország 5
5
55–36 19 15
2. Szerbia 5 3 1 1 50–34 16 10
3. Horvátország 5
2 2 1
46–39 7
8
4. Spanyolország 5 2 1 2 47–41 6 7
5. Franciaország 5 1 4 36–62 –26 3
6. Németország 5 5 35–57 –22 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik