Valódi pólócsemegék az év végi terítéken!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.07. 14:23
null
Manhercz Krisztián (fehér sapkában) kemény csatát vár a Ferencváros elleni elődöntőn (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
Hat meccs, nagy tét, parádés szereposztás – a magyar klubvízilabda egyik legmeghatározóbb hétvégéje elé nézünk: december 14-16. között a Magyar Kupa négyes döntőire kerül sor! (x)

 

A pénteki női elődöntőkre (Tüskeuszoda) regisztrációval be lehet jutni – erről bővebben a waterpolo.hu oldalon olvashat. Az egyik ágon újra összecsap az UVSE és az FTC: esztendeje iszonyatos küzdelem után ötméteresekkel nyert az UVSE, az izgalom most is garantált. Nem kevésbé a másik ágon, amelyen a friss Európai Szuperkupa-győztes Dunaújváros egyik legnagyobb honi riválisával, a BVSC-vel csatázik. Bármilyen döntő jön össze, bizonyosan elképesztő izgalmak elé nézünk. Ráadásul a finálét majd vasárnap a férfidöntő előtt (figyelem: kettős aranymeccs!) a Komjádi-uszodában rendezik!

Abban az uszodában, amelyben előbb szombaton a két BENU Magyar Kupa férfielődöntőjét tartják! És rögvest az első meccsen összecsap egymással a bajnokságban két hibátlan együttes: az Euro-kupagyőztes, az Európai Szuperkupáért kiírt meccsen a BL-győztes Olympiakoszt legyőző FTC és a trónkövetelő, jelentősen megerősödő, az Euro-kupagyőzelemre (is) hajtó OSC! Csúcsrangadó a javából!

„Nagyon készülünk a Ferencváros elleni meccsre, amelyet sokan előrehozott döntőnek harangoznak be, de én nem felejteném el, hogy a másik ágon a BVSC és a Miskolc is remek együttes, és bármelyik két csapat vívja a finálét, biztosan nem lesz lefutott derbi. De egyelőre nem foglalkozunk a döntővel, kizárólag az elődöntő van a szemünk előtt, amelyen nagy, kemény csatát várok” – fogalmazott Manhercz Krisztián, az újbudai klub Világkupa-győztes, vb-ezüstérmes válogatottja, aki ez előző szezonban a Fradival lett bajnok, szóval volt csapata ellen készül.

A másik ágon szintén két hasonló erejű, évek óta elképesztő küzdelmet váltakozó sikerrel megvívó alakulat, a BVSC és a Miskolc találja szembe magát egymással. A tét számukra is hatalmas: az egyikük MK-döntőt vívhat, ami minkét csapatnak óriási siker volna! Arról nem beszélve, hogy a vasárnapi fináléban aztán bármi megtörténhet…

A Magyar Vízilabda-szövetség ráadásul azok számára, akik jegyet váltanak a Magyar Kupa négyes döntőire, 30 százalékos kedvezményt biztosít az év utolsó két pólómeccsére, a Tippmix Szuperkupára! December 22-én, szombaton ugyanis ünnepi, tétre menő ütközetet vívnak a legjobbak! Mert itt is parádés a felhozatal: a hölgyeknél a magyar bajnok UVSE és az Európai Szuperkupa-győztes Dunaújváros minden bizonnyal késhegyre menő ütközetben dönti el, kié a 2018-as esztendő!

És az uraknál hasonló lesz a helyzet: az Európai Szuperkupa-győztes, magyar bajnok FTC a 2017-es Bajnokok Ligája-győztes, bajnok és kupagyőztes Szolnokkal csap össze. Nagy Viktor és társai mindent megtesznek, hogy legyőzzék a Fradit, itt is garantált az izgalom.

Avagy így év végén valódi pólócsemegék az év végi terítéken!

A program
December 14., péntek
waterpolo.hu Női Magyar Kupa, elődöntő, Budapest, Tüskeuszoda

UVSE–FTC-Telekom, 16:00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló, 17:30

December 15., szombat
BENU Férfi Magyar Kupa, elődöntő, Budapest, Komjádi-uszoda

A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-Telekom, 14:00
BVSC-Zugló–PannErgy-Miskolc, 15:45

December 16., vasárnap
waterpolo.hu Női Magyar Kupa, döntő, Budapest, Komjádi-uszoda, 14:00
BENU Férfi Magyar Kupa, döntő, Komjádi-uszoda, 16:00

December 22., szombat
Tippmix Szuperkupa, Budapest, Komjádi-uszoda

Női, 18:30
Férfi, 20:30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik