HIRDETÉS
HIRDETÉS
R. E. B. 2018.07.31 21:57 Frissítve: 2018.07.31 23:53

Valami a régiből: ahogyan Kásás passzolt, Kiss Gergely lőtt...

Nagyszerű hangulatú gálameccset játszott a telt házas Duna Arénában a Millennium Masters az egykori legnagyobb ellenfelek alkotta világválogatott ellen.

HIRDETÉS
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A CSAPATOK

Millennium Masters: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila

Világválogatott: Georgiosz Afrudakisz (görög), Daniel Ballart (spanyol), Revaz Csomakidze (grúz), Harry van der Meer (holland), Igor Hinic, Dubravko Simenc, Franco Vican (horvát), Francesco Postiglione (olasz), Alekszandar Sapics, Petar Trbojevics (szerb), Szergej Garbuzov, Nyikolaj Makszimov, Irek Zinnurov (orosz).

Mondta egy ismerősöm, hogy találkozzunk kedden, de esélytelen volt, a Millennium játszik!”– beszélgetett két nő a Duna Aréna felé haladva. Nem volt könnyű egyébként elkapni a mondatfoszlányt, hiszen tömött sarokban haladtak az emberek az uszoda irányába. Ennél tömöttebb sorokat csak az arénában láttunk – kicsiket, nagyokat, fiatalabbakat, idősebbeket, összesen 5200 embert mozgatott meg a kétezres évek olimpiai bajnok magyar vízilabdásaiból álló Millennium Masters és a legnagyobb ellenfelekből összeállított világválogatott mérkőzése a XIXO Waterpolo All Star-gálán.

Nyikolaj Makszimov és Vári Attila is régi ismerősökként, örömmel üdvözölték egymást – pedig Vári 18 éve rendesen keserítette az orosz kapus életét azzal a legendás svédcsavarral a sydneyi olimpiai döntőben. S hány meg hány ilyen legendás párharcot eleveníthetnénk fel: az ellenfelek jelentős része azért nem ért el nagyobb sikereket a pályafutása során, mert bizonyos Kemény-legények bő évtizeden keresztül végigverték a világot, legalábbis az olimpiákon mindenképpen. A parton és a vízben összesen 43 ötkarikás arany adott randevút egymásnak, s ugyan a hosszabb pálya miatt gyorsabban fogyott a levegő, azért a passzok, lövések mutatták: csak megkopott, de nem tűnt tova a tudás. Mintha tíz évet repültünk volna vissza az időben: ahogyan Benedek Tibor szeme csillogott a Himnusz alatt, ahogyan a kezdés előtt összeölelkezett a csapat, ahogyan Kásás védekezett és passzolt, ahogyan Kiss Gergely lőtt, ahogyan Szécsi Zoltán védett...

Jó volt látni valamit a régiből.

Na jó, majdnem a régi, mert nem a Millennium nyert: döntetlen, 5–5 lett a végeredmény.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.22 23:58:20

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ezernyi bizonytalanság mellett én most csak abban az egyben vagyok biztos, hogy a nevek kiszivárogtatása hibás, vétkes, bűnös, így legalább erkölcsi értelemben büntetendő lépés volt.

2018.09.21 12:17:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„Sokkal jobbnak kell lenniük a jelenlegi önmaguknál, mert a szint elképesztően magas.”

2018.09.21 10:59:50

Vízilabda nemzetisport.hu

Az alapszakasz október 3-tól 2019. február 23-ig tart.

2018.09.20 09:30:17

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„Az Európa-bajnoki nyolcadik helyet nem szabad elfelejtenünk, annak ott kell élnie a fejekben.”

2018.09.15 23:39:08

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A férfipóló ősidők óta olimpiai sportág, a női szakág ellenben 2000-ben csatlakozott az ötkarikás programhoz, kezdetben hat, majd 2004-től nyolc csapattal. Ami a „píszí” sportdiplomácia szerint tarthatatlan, hiszen a férfiak mezőnye tizenkettes.

HIRDETÉS
HIRDETÉS