Túlórában nyerte meg az MK-döntőt a Vasas

Vágólapra másolva!
2009.11.22. 14:03
Címkék
A férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében a TEVA-VasasPlaket ülhetett fel a trónra, miután hosszabbításos találkozón nyert a címvédő ZF-Eger ellen. A mérkőzésen Varga Dénes öt gólt szerzett, ráadásul ebből kettőt – köztük a találkozót eldöntő találatot – a hosszabbításban lőtt. A Vasas tizenötödik MK-sikerét aratta.

 

 

Kupagyőztes! (Fotó: Havrán Zoltán)
Kupagyőztes! (Fotó: Havrán Zoltán)

Az Egeré volt az első támadás lehetősége a döntőben, Aaron Feltham lövése azonban gyenge próbálkozás volt a rövidnél. Kis Gábor viszont beforgatta emberét, aki visszahúzta, büntető! Az ötméterest Hosnyánszky Norbert vágta be, előny a Vasasnál. Olimpiai bajnokunk két távoli bombával lepte meg az Eger védelmét, valamint annak fiatal kapusát, Valics Bencét, és miután Biros Péter közben megúszásból tudott csak eredményes lenni, megugrani látszott a Vasas. De csak látszott, mert a negyed végére egyenlített az Eger – Hegedűs Gábor duplázott –, nyílt maradt a rendkívül sportszerű és színvonalas csata. (4–4)

Biros Péter vitte hátán tovább az övéit – három gólt szerzett ebben a játékrészben, az egyiket fórban játszva négy „kapusnak" lőtte –, de miután a Varga fivérek is elkezdték a góltermelést – Dénes kétszer, Dániel egyszer volt eredményes –, méltó követőkre lelt a túloldalon, így a félidőre csak az eredmény változott, a két együttes közötti különbség nem: döntetlen volt az állás! (7–7)

A negyedben azonban már volt egy kis üresjárat, gól is kevesebb született, támadásban jobban vigyáztak az ellenfelekre, a távoli átlövésekre mindkét védelem jobban ügyelt, mint a nyitó játékrészben.

A harmadik negyed Hosnyánszky kihagyott – Valics kivédett – büntetőjével kezdődött, hogy az előző játékrészben látott tendencia tovább folytatódjon: zárt védekezéseken elhaló támadások. Ráadásul a csapatok is egyre inkább fáradni látszottak a saját maguk által kezdett tempót követően. A távoli lövésekben kevesebb volt az erő, az akciókban a finesz.

Bundschuh Erik kipontozódását követően Varga Dániel a kiállítás után késve reagáló Eger ellen ismét megszerezte a vezetést, de a ritkán fórhoz jutó hevesiektől Binder Szabolcs eredményes volt, egyenlő. Hasonló volt a leosztás a következő percekben, csak a nevek változtak: Sántavy Máté (Eger) pontozódott ki, Kis Gábor egy kapufáról lepattanót húzott be közelről, vezetést szerezve övéinek, hogy Feltham ismét egalizáljon a címvédőnek. (9–9)

A negyedik felvonásban háromszor jutott ismételten vezetéshez a Vasas, de a nagyot küzdő – viszont Binder kiállítása után harmadik bekkjét is elvesztő – Eger háromszor egyenlített. Kiemelendő a hevesiektől Varga Zsolt, aki egymaga kétszer egalizált, illetve Hegedűs Gábor, aki már a harmadik gólját szerezte a találkozón. A játékvezetők nehezebben mérték ebben a szakaszban a kiállításokat, nem akartak főszereplővé válni, így 12–12 után – a tavalyi fináléhoz hasonlóan –- ismét hosszabbításra került sor.

A túlóra első részében Varga Dénes lőtt akciógólt, de Varga Zsolt révén megint volt válaszuk az egrieknek. A találkozó ötödik játékrésze is döntetlen maradt, így a kupafinálé is. A hatodik felvonásban, a hosszabbítás második részében aztán Varga Dénes megint elvállalta a lövést, amelyre már nem tudott megfelelni a mind létszámban, mind erőben megfogyatkozó Eger.

Kiegyenlített mérkőzésen nyert a Vasas – és vett némi revánsot a 7–6-os bajnoki vereségért –, az Eger helytállása mindenképpen dicséretes.

 FÉRFI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
TEVA-VasasPlaket – ZF-Eger 14–13 (4–4, 3–3, 2–2, 3–3, 1–1, 1–0)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik