Nemzetisport.hu 2010.02.26 20:44 Frissítve: 2014.01.12 01:08

Szoros mérkőzésen nyertünk a kanadaiak ellen

A hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában péntek este a IV. Volvo-kupa utolsó, harmadik fordulójának keretében Kemény Dénes együttese a kanadai válogatott ellen szállt vízbe, és ha az eddigiekhez képest nehezen is, de nyert, 10–8-ra. Nemzeti csapatunk száz százalékos teljesítménnyel a torna első helyén végzett.

 

Baksa László bravúrosan védett a mérkőzésen első felében (Fotó: Czagány Balázs)
Baksa László bravúrosan védett a mérkőzés első felében (Fotó: Czagány Balázs)

A mérkőzést a kanadaiak, a gólgyártást viszont Kis Gábor révén a mieink kezdték. Kapunkban Baksa László védett bravúrral, elöl pedig az eddigi mérkőzéseken is eredményesen szereplő Hosnyánszky Norbert lőtte második gólunkat – ötméteresből. A válasz az Egerben légióskodó Aaron Felthamtól érkezett. Persze jobban örültünk volna, ha ezt a gólt a szerdai, Kazany elleni Euroliga-mérkőzésre tartalékolta volna. Marnitz Gergő és Varga Dénes alakította ki az első negyed 4–1-es eredményét.

A második negyed első találatának a kanadaiak örülhettek: Nicolas Constantin-Bicari talált be emberelőnyből. A csapatkapitányként vízbe ugró Madaras Norbert gólját Feltham második, Kevin Graham első találata követte, ezzel egy gólra feljöttek a kanadaiak. A helyzetet Hosnyánszky, majd Marnitz orvosolta, így 7–4-gyel mentek pihenni a csapatok.

Feltham tovább brillírozott: harmadszor is bevette a magyar kaput, amit a nagyszünet után már Nagy Viktor védett. Támadásban is fegyelmezetlenek voltunk, kettős emberfórt puskáztunk el, és minthogy a továbbiakban sem mi, sem az ellenfél nem volt eredményes, a harmadik negyed végén 7–5 állt az eredményjelzőn.

Talán a hétfői, könnyed győzelem utáni túlzott magabiztosság lehetett az oka annak, hogy a Kemény-legények nem azt a játékot játszották, amit vártunk: kimaradt kísérleteink után a kanadai John Conway talált be, és bár Varga Dániel, illetve a triplázó Hosnyánszky révén újra három gólra nőtt a különbség, a túloldalon Bicari és Scott Robinson volt eredményes. A mérkőzés utolsó találatát Kis Gábor szerezte emberelőnyből: válogatottunk 10–8-as végeredménnyel és tornagyőzelemmel búcsúzott a hódmezővásárhelyi közönségtől.

A torna végén díjazták a legjobb magyar, illetve a lejobb külföldi játékost is: Madaras Norbert és Aaron Feltham kapta az elismerést.

További hír még, hogy a Magyarország–Kanada találkozó előtt a három magyar játékossal, Bundschuh Erikkel, Erdélyi Balázzsal és Mátyás Zoltánnal kiegészült ausztrál válogatott játszott az amerikai csapattal. A magyarok sokat voltak a vízben, Mátyás gólpasszt is adott, Bundschuh pedig gólt lőtt. A 20 éves egri pólós a magyar válogatottban még nem szerzett gólt, első válogatottbeli gólját tehát Ausztrália színeiben lőtte – olvasható a vlv.hu-n. A végeredmény: Ausztrália-Magyarország vegyes csapat–Egyesült Államok 4–7.

VOLVO-KUPA, 3. FORDULÓ 
Magyarország– Kanada 10–8 ( 4–1,  3–3,  0–1,  3–3 ) 
Góllövők: Hosnyánszky 3, Kis 2, Marnitz 2, Varga Dénes 1, Varga Dániel 1, Madaras 1, illetve Feltham 3, Bicari 2, Graham 1, Conway 1, Robinson 1
A TORNA VÉGEREDMÉNYE 
1. Magyarország
2. Kanada
3. Egyesült Államok
4. Ausztrália

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.28 08:45:00

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatottól egy időre búcsút vevő klasszis ugyanígy döntött volna, ha legyőzzük a horvátokat.

2017.10.16 16:56:38

Vízilabda L. PAP ISTVÁN

1927 – 90 éves lenne a magyar sport örök kapitánya, Gyarmati Dezső.

2017.10.19 19:35:16

Vízilabda BABJÁK BENCE, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ), PUSZTAI VIOLA (VIDEÓ)

„Úgy lennék olimpiai bajnok, hogy én vagyok a csapat legjobbja is.”

2017.10.12 23:16:14

Vízilabda DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. A fiatal pólós tíz perc múlva újra jött, a két olimpiai bajnok meg még mindig szomjas volt. A srác újra kérlelte őket. „Tudjátok, Tonó, a többiek is haza akarnak érni...” De leintették. Erre nagy lélegzetet vett, hogy tovább érveljen, mire Faragó így reagált „Mondd meg Petinek, ha akar valamit, jöjjön ide.”

2017.10.10 09:11:56

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Kemény Dénes: Nem érzem, hogy helyük lenne a sportágunkban.