Női vízilabda vl: legyőztük Hollandiát, jöhet az elődöntő

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.09. 11:52
null
A mieink legyőzték Hollandiát, ott vannak a legjobb négy között (Fotó: MTI/archív)
A magyar női vízilabda-válogatott 8–7-re legyőzte Hollandiát a Sanghajban zajló világliga-szuperdöntő negyeddöntőjében.

 

Miután a B-csoportban Kanada a házigazda Kínát is legyőzte, a magyar együttes a második helyen végzett a kvartettben.

A magyarok negyeddöntős ellenfele, Hollandia előbb az amerikaiaktól (6–4), majd ötméteresekkel az oroszoktól (14–12) kapott ki, zárásként viszont biztosan nyert Japán ellen.

Az első negyed rögvest igazolta, amire számíthattunk: nagy csatában 3–3-as döntetlennel végződött a játékrész. A folytatásban jobban koncentráltak a védekezésre a felek, főleg a fizikai küzdelem dominált, amiből a második és a harmadik negyedet is egy góllal megnyerő magyar válogatott jött ki jobban.

Bár a hollandok az utolsó játékrészt hozni tudták, ez csak a szoros vereséghez volt elég – Magyarország az ausztrálokat 13–4-re legyőző, olimpiai és világbajnok Egyesült Államokkal mérkőzhet meg magyar idő szerint szombaton egy órakor a fináléba kerülésért.

„Totálisan az ellenkezőjét kaptuk, mint amire számítani lehetett az elmúlt tíz nap során. A csapatot dicséri, hogy a játékvezetők által teljesen szétfújt mérkőzéshez sikerült jobban alkalmazkodnia” – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány, aki kiemelte, hogy a jó védekezésnek és Kasó Orsolya remek kapusteljesítményének köszönhetően három és fél negyedig csak négy gólt tudott dobni az ellenfél.

„A torna egyik kiemelkedő csapata után a másik legjobb, az Egyesült Államok következik. Ez a magyar válogatott mindenkit képes megverni, ebbe az amerikai csapat is beletartozik. Nem fogjuk tisztelni az eredményeiket, nem ijedünk meg, a döntőbe jutás a célunk” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ, SANGHAJ
NEGYEDDÖNTŐ

Magyarország–Hollandia 8–7 (3–3, 1–0, 2–1, 2–3)
Gólszerző: Bujka 2, Czigány, Szilágyi, Szücs G., Illés, Keszthelyi, Csabai 1-1, ill. Klaassen 3, Van der Sloot 2, Smit, D. Genee 1-1
Egyesült Államok–Ausztrália 13–4
(3–1, 5–2, 3–1, 2–0)
Japán–Kanada 5–9 (3–2, 2–3, 0–2, 0–2)
Oroszország–Kína 16–8 (4–2, 5–0, 5–3, 2–3)

Elődöntő (június 10.)
11.40: Kanada–Oroszország
13.00: Magyarország–Egyesült Államok (Tv: M4 Sport)

Helyosztók (június 11.)*
11.30: a 3. helyért
13.00: döntő
* A magyar érdekeltségű meccset élőben közvetíti az M4 Sport.

A mérkőzések kezdése magyar idő szerint értendő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik