Női vízilabda világliga: megvan az első magyar győzelem

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 20:13
null
Keszthelyi Rita négy gólt szerzett (Fotó: Grnák László)
Két vereség után harmadik meccsét megnyerte a világligában a magyar női vízilabda-válogatott, amely kedd esti európai csoportselejtezős fellépésén a már biztos első olaszok felett aratott háromgólos győzelmet a budapesti Nyéki Imre uszodában.

 

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA
B-CSOPORT, 5. JÁTÉKNAP
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 15–12 (2–4, 6–3, 2–3, 5–2)
Nyéki uszoda, 600
néző. V: Damianakisz (görög), Mauss (német)
MAGYARORSZÁG: Kasó – KESZTHELYI 4, Csabai 1, TAKÁCS O. 2, Bujka B. 1, KISTELEKI D. 5, Kisteleki H. 1. Csere: Gangl (kapus), Czigány D., TÓTH I. 1, Menczinger K., Szücs G., Sikter. Szövetségi kapitány: Merész András
OLASZORSZÁG: Gorlero – COTTI 2, Bianconi 1, Repetto 1, Frassinetti, Emmolo 1, DI MARIO 5. Csere: Aeillo, Garibotti 1, Palmieri, MOTTA 1, Quiello. Szövetségi kapitány: Giuseppe Marotta
Gól – emberelőnyből: 13/6, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Szücs G. (27. p.)

A mostani vendégekkel szemben 9–7-re elveszített decemberi nyitó meccs, majd a görögökkel szintén idegenben vívott és 14–11-es vereséggel záruló mérkőzés nyomán Merész András együttese számára gyakorlatilag elúszott az esély a továbbjutásra a világliga szuperdöntőjébe, ám pusztán presztízsből is illett megnyerni a mostani összecsapást.

Ehhez képest a Kondorosi úti Nyéki Imre uszodában rendezett találkozón a 2012-ben olimpiai negyedik és Európa-bajnoki bronzérmes, tavaly világbajnoki harmadik helyezett magyar együttes gyengén kezdett a tavalyelőtti kontinensbajnokkal szemben, amely két perc alatt 2–0-s előnyre tett szert. Az egyenlítés sikerült ugyan, ám az első negyed 4–2-es vendégvezetéssel zárult.

A második nyolc perc annál szebben indult: Kisteleki Dóra előbb emberelőnyből szépített, majd triplázott, megúszásból 4–4-re alakítva az állást. Csakhogy jött az olasz válasz akcióból és büntetőből (4–6). Keszthelyi Rita zárkóztatta a csapatot, Kisteleki negyedszer is betalált, majd Keszthelyi alakításával már 7–6 volt ide. Az olaszok egyenlítettek, ám még a nagyszünet előtt Bujka Barbara is megvillant (8-7).

A harmadik játékrész elejét kölcsönösen eltékozolt helyzetek jellemezték, a negatív sorozatot a vendégek törték meg először (8–8). Gyors gólváltást követően a csapatkapitány, Takács Orsolya jóvoltából ismét a hazaiakhoz került vissza a vezetés (10–9). Így maradt percekig, de kevéssel az utolsó szünet előtt megint betaláltak a vendégek (10–10).

A befejező negyed érdemben Keszthelyi ötméteresével rajtolt el, majd az ő akciógóljával lett 12–10, az ötödször is eredményes Kisteleki jóvoltából pedig 13–11. Emberelőnyből még közelebb tudtak jönni az olaszok, de Takács „telitalálata” eltüntetett minden lehetséges kérdőjelet, Csabai Dóra gólja egy másodperccel a dudaszó előtt már csak afféle kegyelemdöféssel ért fel. Remek hajrával, összességében megérdemelten győzött 15–12-re a Merész-csapat.

A csoport állása: 1. Olaszország 9 pont, 2. Görögország 3 (32–33), 3. Magyarország 3 (33–35)

A csoportzáró mérkőzést a magyar csapat április 22-én vívja a görögökkel Székesfehérváron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik