Női vízilabda: fölényes magyar győzelem Új-Zéland ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 21:33
null
Takács Orsolya két gólt lőtt (Fotó: Madar Dávid)
A magyar női vízilabda-válogatott fölényes győzelmet aratott csütörtök este az új-zélandi csapat fölött a Vodafone-kupáért kiírt világbajnoki felkészülési torna második napján.

 

NŐI VÍZILABDA, VODAFONE-KUPA
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ÚJ-ZÉLAND 20–8 (8–2, 3–1, 4–3, 5–2)
Miskolctapolca, 300
néző. V: Sztanojevics (szerb), Mustafa (román)
MAGYARORSZÁG: Kasó – KESZTHELYI 3, Takács O. 2, Szilágyi D. 2, Bujka 3, Szücs G. 1, Antal 2. Csere: Illés A., TÓTH I. 3, Czigány D. 1, Gurisatti 2, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
ÚJ-ZÉLAND: Milicich – LOPES DA SILVA 3, Hougthon, Boyd, Lewis, Mason, Hudson 1. Csere: Stoneman, Bowry 2, Ferigo, Doyle 1, Pye 1. Szövetségi kapitány: Angie Winstanley-Smith
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: – A legfontosabb, hogy sikerült sok gólt lőni, ez azért önbizalmat adhat a lányoknak, a másik pedig, hogy megúsztuk sérülés nélkül. Emberhátrányban mindig van egy-két ember, aki elcsúszik, túlcsúszik vagy nem ér oda, ezen mindenképpen javítani kell, mert az amerikai válogatott a legjobb emberelőnyben: ha azt akarjuk, hogy legyen keresnivalónk ellene, muszáj javítanunk. A hat a hat elleni védekezés kezd összeállni, a támadás is alakul, örülök, hogy mindenki sokat játszhatott.
Angie Winstanley-Smith: – Tavaly március óta nem játszottunk mérkőzést, nem volt együtt a csapat, ilyenkor mindig nehéz az újrakezdés. Ennek ellenére keményen dolgoztunk, de a magyar válogatott sokkal erősebb, bizonyította, hogy esélyes az éremre a világbajnokságon.


Előzetesen némileg ismeretlen volt az új-zélandi együttes, a csapatkapitány Keszthelyi Rita például egy korábbi interjújában teljes homályként jellemezte a tengerentúliakkal kapcsolatos ismereteit.

Ennek ellenére a magyar válogatott – amely szerdán az ausztrálok elleni 9–9-es döntetlennel kezdte a tornát – 8–2-es első negyeddel gyorsan „elrendezte” a legfontosabb kérdést. Támadásban lehengerlő volt, könnyedén szerezte a gólokat a hazai csapat, így nagy különbségű végeredmény alakult ki.

Bíró Attila együttese pénteken a tornagyőzelemért a százszázalékos, olimpiai és világbajnok amerikaiakkal találkozik 20 órakor.

A 2. FORDULÓ MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Egyesült Államok–Ausztrália 14–7 (4–2, 2–3, 6–2, 2–0)
SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Magyarország–Ausztrália 9–9 (1–2, 4–3, 3–2, 1–2)
Egyesült Államok–Új-Zéland 18–3 (4–0, 4–2, 5–0, 5–1)
A TOVÁBBI PROGRAM
péntek:
Új-Zéland–Ausztrália 18.00
Magyarország–Egyesült Államok 20.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik