MTI 2017.01.13 22:36 Frissítve: 2017.01.13 23:03

Női vízi Euroliga: 6–6 után állva hagyták a BVSC-t

Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Dunaújváros a női vízilabda Euroliga főtáblás szakaszának pénteki nyitányán: athéni csoportjában a magyar együttes hat góllal verte meg a holland UZSC Utrecht gárdáját. A magyar csapat legeredményesebbje Somhegyi Noémi volt három góllal. Szombaton a Dunaújváros a házigazda görög alakulattal, az Olympiakosz Pireusszal találkozik 17.30-tól.

 

Kétgólos győzelemmel kezdte meg szereplését az UVSE: messinai csoportjában a magyar bajnok a négyes másik olasz résztvevőjét, a Padova gárdáját verte biztosan. A magyar csapat legjobbja a négy gólig jutó Keszthelyi Rita volt. A sorozatba kiemeltként csak most, a legjobb 16 között bekapcsolódó, tavaly ezüstérmes UVSE szombaton a holland ZVL Leidennel száll medencébe 20.00 órától.

Vereséggel rajtolt a BVSC, spanyolországi csoportjában a magyar csapat hét góllal maradt alul a görög Vuliagmenivel szemben. A magyar csapat, amelynek legjobbjai az egyformán kétgólos Takács Orsolya és Kisteleki Dóra volt, 6–6-ig kiválóan tartotta magát, utána azonban az erőteljes hajrát kivágó görög együttes elhúzott, és fölényes győzelmet aratott. A BVSC szombaton a vendéglátó Sabadell csapatával játszik 19.15-től.

A péntektől vasárnapig tartó csatározás nyomán mindegyik csoportból az első két helyezett folytathatja a küzdelmeket a legjobb nyolc között.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
C-CSOPORT, 1. JÁTÉKNAP (ATHÉN)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UZSC Utrecht (holland) 11–5 (3–1, 3–1, 3–1, 2–2)  

A-CSOPORT
VULIAGMENI (görög)–BVSC-ZUGLÓ 13–6 (3–2, 2–2, 3–2, 5–0)
Sabadell. Vezette: Mauss (német), Dervieux (francia)
VULAIGMENI: Kovdu – Cukala 4, Hidrioti 2, O'Donnel 1, Protopapasz, Kszenaki 3, Mavrota, Patra, Koolhaas, Diamantopulu, Szeletopulu 1, Kontogianni 2. Edző: Alekszia Kammenu
BVSC: Bolonyai – Kisteleki D. 2, Takács O. 2, Kele, Gyöngyössy A. 1, Farkas K., Leimeter 1. Csere: Pócsi, Máté, Varga V., Koncz, Utassy. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 6/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Máté (24. p.)
Az 1. forduló másik mérkőzésén: CN Sabadell (spanyol)–Ugra Hanti-Manszijszk (orosz) 21–4
MESTERMÉRLEG
Petrovics Mátyás:
 – Fizikailag borzasztóan erős a Vuliagmeni, a kezdősorában különböző nációk válogatott játékosai szerepelnek. Bosszantó, hogy kétszer is már kivédekezett emberhátrány után kaptunk gólt, mi pedig hiába támadtunk kétszer emberfórban a vezetésért, nem tudtunk betalálni. Ez kicsit felőrölt minket, lélektanilag fordulópont volt, hogy a harmadik negyedet kétgólos hátrányban zártuk, a negyedik elején pedig újabb gólt kaptunk. Ahogy hibáztunk védekezésben, rögtön megbüntették. Innentől már nem nagyon volt esélyünk, a végére pedig lecseréltem azokat, akik addig sokat játszottak, hogy a további két napra is maradjon erőnk.

D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
UVSE–PLEBISCITO PADOVA (olasz) 8–6 (2–1, 4–1, 1–1, 1–3)
Messina. Vezette: Banos (spanyol), Jukes (brit)
UVSE:
 Gangl – Keszthelyi 4, Czigány D., Csabai, Tóth I. 1, Szücs G. 1, Kisteleki H. 1. Csere: Van der Sloot, Kuna Sz., Takács V. 1, Hertzka O., Kövesdi. Edző: Áts Bertalan
PADOVA: Teani – Barzon 1, I. Savioli 1, Gottardo 1, M. Savioli, Queirollo 1, Millo 1, Dario, Galardi 1, Robinson, Nencha, Casson. Edző: Stefano Posterivo
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 8/1
Kipontozódott: Robinson (22. p.)
Az 1. forduló másik mérkőzésén: WP Messina (olasz)–ZVL Leiden (holland) 13–9
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
 – Egy-nullára vezetett a Padova, utána zsinórban lőttünk négy gólt, a szünetben már hat-kettőre vezettünk. Jól védekeztünk, jó volt a kapusteljesítmény, jók voltak a blokkok, de a helyzetkihasználáson van még mit javítani. A védekezésünk rendben volt, míg Keszthelyi Rita négy góljával nagy szerepet vállalt a támadások sikeres befejezéséből.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.12 23:16:14

Vízilabda DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. A fiatal pólós tíz perc múlva újra jött, a két olimpiai bajnok meg még mindig szomjas volt. A srác újra kérlelte őket. „Tudjátok, Tonó, a többiek is haza akarnak érni...” De leintették. Erre nagy lélegzetet vett, hogy tovább érveljen, mire Faragó így reagált „Mondd meg Petinek, ha akar valamit, jöjjön ide.”

2017.10.10 09:11:56

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Kemény Dénes: Nem érzem, hogy helyük lenne a sportágunkban.

2017.10.06 10:00:11

Vízilabda PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ)

A visszavonuló világbajnok nem titkolja: a délutáni alvásokért ölni tudna!

2017.10.05 23:30:00

Vízilabda SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Egy BL-találkozón kell kiderülnie…