Női póló Euroliga: egy siker, két vereség a magyar mérleg

Vágólapra másolva!
2018.01.19. 21:34
null
Keszthelyi Rita (UVSE) háromszor talált be a kapuba (Fotó: Török Attila)
Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar bajnok UVSE a női vízilabda Euroliga budapesti csoportselejtezőjében, amelynek pénteki nyitónapján négy góllal nyert a görög Vuliagmenivel szemben. A szintén a hazai tornán medencébe ugró BVSC súlyos vereséget szenvedett az orosz Kirisitől, míg a Spanyolországban vendégeskedő Dunaújváros 13–8-ra kapott ki a Sabadelltől.

 

A negyeddöntőbe jutásért zajló sorozat budapesti selejtezőjének első napján az UVSE az elején hátrányba került, de 1–1 után fordított, s már nem is engedte át a vezetést az amúgy szívósan ellenálló görögöknek.

A Vuliagmeni 4–1-ről 4–3-ra, 7–3-ról 7–5-re, majd 10–6-ról 10–8-ra felzárkózott ugyan, ám igazán szorossá nem tudta tenni a találkozót, amelyen az UVSE részéről az új szerzemény, a kétszeres olimpiai és világbajnoki aranyérmes Maggie Steffens, és a csapatkapitány Keszthelyi Rita jeleskedett leginkább: előbbi négyszer, utóbbi háromszor vette be a vendégek kapuját.

A budapesti torna későbbi mérkőzésén a BVSC – Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra jóvoltából – 2–1-re vezetett ugyan az elején, utána azonban beindult az orosz gépezet. 4–2-ről 4–3-ra még javított a BVSC, válaszul a Kirisi viszont sorozatban vette be a magyar kaput, és ötgólosra hizlalta az előnyét (9–4). A harmadik negyedben tovább nőtt a különbség (12–6), a befejező játékrészben pedig – 14–7 után – Leimeter még egyszer betalált, a vége azonban súlyos, 16–8-as vereség lett.

A Spanyolországban vendégszereplő Dunaújváros Gurisatti Gréta góljaival kétszer is vezetett (0–1, 1–2), de még az első negyedben fordított a Sabadell (4–3). A második negyedben 5–5-ig tartotta magát a magyar együttes, utána a spanyolok elhúztak 9–6-ra. A duplázó Vályi Vanda a harmadik játékrész elején 9–7-re módosított, onnan azonban már nem volt visszaút a Dunaújváros számára, a vége ötgólos vereség lett.

NŐI EUROLIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. FORDULÓ
G-csoport
UVSE–Vuliagmeni (görög) 12–8
(3–1, 2–2, 4–3, 3–2)
A magyar csapat góldobói: Steffens 4, Keszthelyi 3, Sevenich, Parkes 2-2, Csabai 1
BVSC-Zugló–Kirisi (orosz) 8–16 (2–3, 2–5, 3–4, 1–4)
A magyar csapat góldobói:
Leimeter 4, Gyöngyössy 2, Máté, Kele 1-1

H-csoport (Barcelona)
Sabadell (spanyol)–Dunaújváros 13–8 (4–3, 4–3, 2–1, 3–1)
A magyar csapat góldobói: Gurisatti 3, Vályi V. 2, Mchunu, Szilágyi, Garda 1-1
A négyesnek tagja még a Sant Andreu és a holland Utrecht.

A körmérkőzéses sorozat vasárnapi zárásakor a kvartettekből az első két helyezett jut be az Euroliga legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntőben a csoportelsőket a négyesek második helyezettjeivel sorsolják össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik