Női vízilabda: a magyarok egy góllal kikaptak az olaszoktól

Vágólapra másolva!
2019.06.27. 20:58
A magyar női vízilabda-válogatott 8–7-re kikapott az olaszoktól a margitszigeti Diapolo-kupa elnevezésű felkészülési torna második fordulójában.
A magyarok kikaptak az olaszoktól (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A magyarok kikaptak az olaszoktól (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Kiegyeztünk volna az U15-ösök eredményével.

A Margitszigeten zajló Diapolo-kupán a fiatalok az utolsó negyedben 5–4-ről 7–5-re fordítva legyőzték az olaszokat, márpedig a július 14-én rajtoló kvangdzsui világbajnokságra készülő felnőtt női vízilabda-válogatott is Olaszország ellen szállt vízbe.

Tetszetősen is indult a világliga budapesti nyolcas döntőjén ezüstérmes rivális elleni csata, hiszen Keszthelyi Rita az első, már-már lejáró támadás végén amolyan minden mindegy alapon ejtve lőtt, de amihez ő ér, az arany, pontosabban most gól lesz.

Nagyjából ebben a pillanatban kellett volna lefújni a meccset, mert mint kiderült, először és utoljára vezetett a magyar csapat.

Ezúttal azonban nem vesztett úgy fonalat, mint egyszer-egyszer a világligában, tapadt az ellenfélre. Mondjuk nehéz is lett volna szabadulni tőle, mármint a szó szoros értelmében, a center Gyöngyössy Anikóról már a második percben lehámozták a sapkát a határozottan védekező olaszok. Ő még így is jobban járt, mint az első félidő utolsó percében Tóth-Csabai Dóra: Valeria Palmieri úgy nyúlt-csapott oda neki, hogy a magyar játékos hosszú pillanatokig az arcát fogta, és még a kispadhoz úszva is a kezével nyugtatta a sajgó testrészt.

Ahogyan az elmúlt hetekben általában, a fórok ezúttal sem jelentettek előnyt a válogatottnak, ritkán született jó döntés, későn érkezett a passz, nem az és nem akkor lőtt, amikor kellett volna, hiányzott a dinamizmus. Bezzeg az olaszok lubickoltak, a 3–2-es vezetéshez vezető előnyt mintaszerűen játszották meg, a teljes magyar védelem süllyedt már, amikor Chiara Tabani megkapta a labdát a falban – még szép, hogy betette.

A hiányzó lendületet Vályi „Villám” Vanda hozta, aki 5–3-as hátrányban úszott meg szépen, majd így tett a negyedik negyedben is, s az a találat már az egyenlítést hozta. Nem segített, hogy a kapitány-karmester Keszthelyi Rita már a harmadik negyedtől két hibával játszott, ám így is volt esély a sikerre, csakhogy az olasz kitűnőség, Roberta Bianconi fél perccel a vége előtt a Kígyó térről bevágta a labdát, így odalett a pont és az önbizalmat adó siker.

Persze a magyar universiadeválogatottal meglepetésre döntetlent játszó hollandok ellen lesz keresnivaló ezzel a játékkal – különben is, a világbajnokságra kell igazán jónak lenni.

VÍZILABDA
DIAPOLO-KUPA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, MARGITSZIGET
2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG
–MAGYARORSZÁG 8–7 (2–1, 2–2, 2–1, 2–3)
Hajós uszoda, 280
néző. V: Dreval (orosz), Van Duijnen (holland)
OLASZORSZÁG:
GORLERO – TABANI 1, Garibotti, BIANCONI 2, Aiello, Queirolo 2, Emmolio. Csere: Avegno 1, Palmieri 1, Viacava, Picozzi, Marletta 1. Szövetségi kapitány: Fabio Conti
MAGYARORSZÁG: Gangl – Szilágyi D., Keszthelyi 1, Rybanska 1, Gyöngyössy, Vályi V. 2, Leimeter 1. Csere: Gurisatti 1, Parkes, Illés, Tóth-Csabai 1, HORVÁTH B. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből:
12/6, ill. 8/2
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG

Fabio Conti:
– Nagyon jó mérkőzés volt, olyasmit is tudtunk gyakorolni, ami a jövőre nézve jó lehet. Az idény mostani szakaszában minden válogatott a világbajnokságra készül, szükség van az igazi kemény meccsekre. Ez pedig az volt, nagyon-nagyon erős a magyar válogatott.
Bíró Attila:
– Védekezésben előreléptünk az elmúlt hetekhez képest, de támadásban ez még kevés, sokkal pontosabbnak kell lennünk passzban, lövésben, centerpasszokban – ezeken múlt a siker. Így lesz a világbajnokságon is, precízebbeknek kell lennünk. A végén az olaszok legjobbjáról, Roberta Bianconiról lemaradt az egyik ember és ő lőtt egy két kapufás gólt, míg nekünk a hasonló helyzetek nem mentek be.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Hollandia–Magyar universiade-válogatott 9–9 (2–2, 2–0, 3–5, 2–2). G:
Van de Kraats, Voorvelt 2-2, Megens, Sevenich, Keuning, Sleeking, Koopman, ill. Gerendás M. 2, Brezovszki, Hertzka, Gémes, Garda, Huszti D., Kuna, Máté

Az állás: 1. Hollandia 4 pont (19–17), 2. MAGYARORSZÁG 3 (17–13), 3. Olaszország 3 (16–17), 4. MAGYAR UNIVERSIADE-VÁLOGATOTT 1 (14–19)

A további program
Péntek,
16.30: MAGYAR UNIVERSIADE-VÁLOGATOTT–Olaszország
19.30: MAGYARORSZÁG–Hollandia (Tv: Duna World)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik