Női vízi-vl: könnyed magyar siker Franciaországban

Vágólapra másolva!
2019.01.15. 21:23
null
Ahogy Egerben, úgy idegenben is legyőzte Franciaországot a magyar válogatott (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar női vízilabda-válogatott 12–5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B-csoportjának negyedik fordulójában.

 


A két csapat novemberben Egerben találkozott egymással, Bíró Attila együttese akkor rendkívül sima, 13–4-es győzelmet aratott. A magyar válogatott három nappal ezelőtt az Európa-bajnok hollandok otthonában szétlövésben nyert.

A mienk ezúttal támadásban pontatlanabbak voltak, mint Hágában, ám a francia vezetést Keszthelyi Rita és Vályi Vanda révén már az első negyedben sikerült feledtetni. A nagyszünetben 5–2-re vezettek a magyarok, majd Gyöngyössy Anikó, Vályi Vanda és Gurisatti Gréta is betalált, Csabai Dóra pedig már a kilencedik és tizedik gólt szerezte. Az utolsó negyedre a magabiztos Gangl Edina helyére az újonc Magyari Alda került a kapuba, ebben a játékrészben a 2–2 is elegendőnek bizonyult.

Előzőleg a világligában a magyar csapat novemberben 13–4-re legyőzte Egerben a franciákat, majd decemberben 13–12-re kikapott Olaszországban. A négyesből az első három jut az Európa-kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa-kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

NŐI VÍZILABDA, VILÁGLIGA
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 5–12 (1–2, 1–3, 1–5, 2–2)
Chalons-en-Champagne. V: Kuretasz (görög), Inesta (spanyol)
FRANCIAORSZÁG: DERENTY – Millot 2, Bachelier, Le Roux 2, Guillet, Mahieu, Barbieux, Battu, Radosavljevic, Fanara, Deschampt 1, Daulé
Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
MAGYARORSZÁG: GANGL – Máté, KESZTHELYI 3, VÁLYI V. 4, Gyöngyössy 1, Szilágyi D., Leimeter
Csere: Magyari (kapus), Gurisatti 1, Horváth B. 1, Rybanska, TÓTH-CSABAI 2, Garda
Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 8/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: –
A célunkat elértük, magabiztosan győztünk a franciák ellen. Az első negyed kicsit fáradtabb játéka után nagyobb tempót diktáltunk, és onnantól kezdve nem volt kérdéses a győzelem. Kettős sikerrel térhetünk haza, ráadásul mindenkit tudtam játszatni, akit szerettem volna – két tizennyolc éves és egy tizenkilenc éves játékos is szerepelt, Magyar Alda személyében újoncot is avattunk, szóval elégedettek lehetünk a hollandiai és franciaországi túrával.

A magyarok további programja:
február 12.: Magyarország–Hollandia
március 5.: Magyarország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik