Női vízi-vl: holland pólósulihoz asszisztáltunk a Hajósban

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 19:14
null
A biztató első félidőt követően csak futottunk Hollandia és az eredmény után (Fotó: Földi Imre)
A női vízilabda-világliga európai zónájának második fordulójában a magyar válogatott házigazdaként kiadós verést kapott Hollandiától a margitszigeti Hajós-uszodában.

Pedig nem úgy indult a mérkőzést, hogy abban csak szimpla asszisztensek leszünk. A jó tempójú találkozón mi vettük kézbe az irányítást, az első negyedben kétszer szereztünk egygólos vezetést, amelyet azonban a vendégek mindkétszer azonnal kiegyenlítettek (2–2). A második felvonásban változatlanul tudtuk tartani a gyors játékunkat, és miután szinte hibátlanul védekeztünk, kettővel megléptünk. Amiből aztán egy maradt meg a nagyszünetre (4–3). Remekül játszottunk, de félő volt, hogy elfáradunk, nem bírjuk tartani a tempót. Ez később be is következett.

Bár a holland ellenfelek sem pörögtek a kezdésen látott fordulatszámon, de fizikai erőfölényüket kihasználva a pozíciós harcból rendre jobban jöttek ki és ezzel felőröltek minket. Holland egyenlítés után még visszavettük ugyan a vezetést, de a rivális két góllal zárta a játékrészt, így a negyedik felvonáshoz egygólos fórral érkezett (5–6). Az utolsó negyedben tovább folytatódott a holland dominancia és a mi vesszőfutásunk. Amíg sorra kaptuk a gólokat – már néggyel ment az ellen –, nekünk sokáig szerencsénk sem volt. Csak kapufánk. A hajrában a bal szél még megrázta magát és kozmetikázott az eredményen, ám a meccsen így is a győztesé volt a végszó (7–10).

NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA,
EURÓPAI SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 7–10 (2–2, 2–1, 1–3, 2–4)
Hajós-uszoda, 600
néző. V: Naumov (orosz), Haentschel (német)
MAGYARORSZÁG: KASÓ – Antal 1, Keszthelyi 2, Garda, Tóth I., Menczinger K., Kisteleki H. 1. Cs: BUJKA 1, Illés A., TAKÁCS O. 2, Horváth B., Gurisatti. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
HOLLANDIA: Aarts – VAN DER SLOOT 2, Nijhuis 1, Var der Molen, KLAASSEN 4, Smit, Sevenich. Cs: MEGENS 3, Joustra, D. Genee, Rogge, Van Toorn. Szövetségi kapitány: Arno Havange
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 7/3
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– A végén felőröltek minket a hollandok a pozíciós játékban, ez volt a kulcsa a mérkőzésnek. A védekezés nem volt rossz, de a hét gól kevés, azzal nem lehet meccset nyerni egy ilyen csapat ellen. Nincs nagy probléma, egy-két kapott gólt kell elkerülni, és akkor máris lesz sansz a győzelemre. Csalódott vagyok, mert nem nyertünk, ugyanakkor azt gondolom, nem játszottunk alárendelt szerepet, és egy negyed kivételével pariban voltunk a hollandokkal.
Arno Havange: – A második félidőben valóban sokkal jobbak voltunk, de fontos, hogy végig koncentráltan játszottunk. Több remek egyéni teljesítmény volt a csapatomban, elégedett vagyok a győzelemmel. Különleges volt a hangulat, élveztük nagyon.
További eredmények
A-csoport: Olaszország–Franciaország 15–5
(3–0, 6–2, 2–1, 4–2)
B-csoport: Németország–Spanyolország 8–20 (2–9, 4–3, 1–4, 1–4), Oroszország–Görögország 12–6 (4–0, 3–2, 1–2, 4–2)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 3 3 33–24 9
2. Olaszország
31
1140–33
4
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 24–25 2
4. Franciaország 2 2 12–27 0
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 6 pont, 2. Spanyolország 5, 3.Németország 1, 4. Görögország 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik